NSV '46 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

7 maart 2015 15:00

Verhoef, C.H.

Het was tegen NSV'46 erop of eronder voor Nieuwkoop. De ploeg moest winnen om weer volledig in de race om het kampioenschap te komen. Deze missie mislukte en dat had de ploeg aan zichzelf te danken.

Nieuwkoop startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen Sportief. In de warming-up bleek namelijk dat Jack Vork teveel last van zijn rug had om te kunnen spelen. Dit had echter in de beginfase geen invloed op het spel van Nieuwkoop.

De ploeg startte furieus en scherp en had na tien minuten de bezoekers uit Noorden een flinke tik uit kunnen delen door twee mooie aanvallen te bekronen met een doelpunt.

Eerst was het Roland Kooijman die zichzelf knap vrijspeelde en hard uit kon halen. Maar zijn schot was iets teveel in de richting van keeper Plaisier en die kon dan ook redelijk makkelijk redden. De tweede kans kwam op naam van Rutger Vossenberg. Illias Alla speelde zichzelf op links knap vrij en een strakke lage voorzet op Vossenberg. Zijn inzet werd echter knap uit het doel gehouden door Plaisier. In de rebound was Stolk er snel bij, maar mistte ook. Daarmee was de storm nog niet gaan liggen want Nieuwkoop kwam via Illias Alla op een welverdiende voorsprong na een prachtige steekpass van Kooijman. Maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vanaf dat moment kwam NSV'46 beter in zijn spel. Mede geholpen door fouten in de opbouw aan Nieuwkoop zijde. Verweij en Daal leidden beiden een keer knullig balverlies zodat de NSV spitsen ineens de vrijheid hadden op te rukken naar de goal van Van der Zwet. Maar Chris redde twee keer prima. Een derde gevaarlijk moment kwam uit een lange bal van NSV op spits Van Koert, maar die mistte ook deze kans.

Nieuwkoop bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en drukte dat na een minuut of dertig ook uit in de 1-0. Wederom een prachtige pass van Kooijman op Alla zorgde ervoor dat Alla vrije doorgang had tot Plaisier en weer wist hij hem met een bekeken schot te passeren. Dit betekende dat Nieuwkoop met 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam Nieuwkoop weer goed uit de kleedkamer en had verder afstand moeten nemen van NSV. De grootste kansen daarop hadden Vossenberg en Kooijman.

Allereerst haalde Plaisier het prachtige schot van Vossenberg uit de bovenhoek. Daarna werd het schot van Kooijman na voorbereidend werk van Vossenberg van de lijn gehaald. NSV stelde daar tot de zeventigste minuut in de tweede helft niet veel gevaarlijks tegenover. Maar ze werden in het zadel geholpen door de scheidsrechter.

Hij liet de hele wedstrijd veel door zodat er een echt voetbalgevecht ontstond. Nu leek het of hij zich liet beetnemen door spits Van Koert, die handig wegdraaide tussen Ibrahimi en Spanjaard daarbij het been zoekende van de laatste. De scheids zag er een penalty in, die van Koert zelf benutte: 1-1.

Nieuwkoop kon opnieuw beginnen. Vlak daarna kreeg het daar ook de kans toe via Kooijman. NSV was de tweede helft amper gevaarlijk, maar wel effectief. De eerste echte kans van de tweede helft betekende namelijk de 1-2.

Op links brak Tuithof door en waren Stolk en Verweij even de communicatie kwijt zodat Tuithof ineens geheel vrij doorkwam op links. Zijn voorzet werd knap binnengeschoten door invaller Jelle de Jong.

Nieuwkoop had daarna nog de 2-2 kunnen maken. Spanjaard stuurde Stolk weg op rechts die in vrije positie een vrije man voor de goal kon vinden. Maar zijn voorzet was te gehaast en niet zuiver. Dezelfde Stolk zat ook nog twee keer goed bij een voorzet van links. De eerste keer ging zijn kopbal rakelings naast en de tweede keer werd hij aan zijn shirt getrokken door Tuithof zodat hij niet goed bij de bal kon en zich had moeten laten vallen. Maar de scheidsrechter zag er deze keer niets in...