Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

18 april 2015 14:30

Unsun, O.

In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten. Het was voor lastig om op het slechte veld de bal rond te laten gaan. Om een veldoverwicht te krijgen moesten de duels op het middenveld worden gewonnen.

Het was het team van Koos van Zoest dat als eerste een aantal speldenprikjes uitdeelde, maar werd niet echt gevaarlijk. Na een kwartier spelen werd Woubrugge in het zadel geholpen. Een lange bal van achteruit werd door Ben Spanjaard onderschept. De verdediger wilde de bal terugspelen op de keeper maar de bal was veel te kort. Ties Meijer (ex-speler van Nieuwkoop) was oplettend en kon de 1-0 binnen schieten.

Ondanks de tegenslag kreeg Nieuwkoop aantal uitgelezen kansen om de 1-1 op het scorebord te zetten. Een perfecte voorzet van Jeffrey Pieterse werd door Roland Kooijman van dichtbij gemist. Vlak daarna was het dezelfde Kooijman die een vrije positie de bal net over kopte.

Toch kwam Nieuwkoop langszij door een doelpunt van Illias Alla. De buitenspeler werd diep gestuurd en de keeper van Woubrugge twijfelde of hij moest uitkomen. Uiteindelijk stond de keeper te ver voor zijn goal en Allaschoot raak.

Lang kon Nieuwkoop niet genieten van de treffer. Nieuwkoop was niet scherp genoeg bij een hoekschop. Het was weer Ties Meijer die de bal inkopte bij de eerste paal. Weer moest Nieuwkoop op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel één minuut voor rust. Roland Kooijman draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Na rust was Nieuwkoop de betere ploeg. Het had een veld overwicht en Woubrugge kwam nauwelijks bij het vijandelijke doel. Het resulteerde in een voorsprong. Weer stond Roland Kooijman met zijn rug naar het doel, draaide sterk weg van zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek.

Nieuwkoop verzuimde in de tweede helft om afstand te nemen. Een kwartier voor tijd begon het noodlot. Een afgeslagen bal kon de Chris van de Zwet gemakkelijk opgevangen worden. Alleen op miraculeuze wijze kreeg hij de bal niet klemvast. Een cadeautje voor de tegenstander 3-3.

Op dat moment schiet de moed in je schoenen. Maar het was nog niet het enige. Uit een corner kwam Woubrugge zelfs op 4-3. Wel moet gezegd worden dat de goalie van Nieuwkoop ernstig gehinderd werd in zijn vijf-meter gebied. Ondanks de protesten zag de scheidsrechter er niks in.

Weer staat Nieuwkoop met lege handen, ondanks dat het de betere was. Het was niet de eerste keer dit seizoen. Wellicht een harde constatering, maar Nieuwkoop mist ‘de over mijn lijk mentaliteit’ om een wedstrijd over de streep te trekken en het geluk wordt afgedwongen. Promotie naar de derde klasse lijkt met dit verlies ver weg.