Siveo '60 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

25 april 2015 15:00

Steenis, F.H. van

Drie competitie duels voor het einde van het seizoen moest het eerste elftal aantreden tegen Siveo uit Zegveld dat op de vijfde plaats staat met twee punten onder Nieuwkoop.

Na een zwakke eerste helft van Nieuwkoop kant, waarbij Nieuwkoop op een 0-2 achterstand kwam, werd uiteindelijk gelijkgespeeld, 2-2.

Na één minuut was het al raak voor Siveo. Balverlies van een linkerkant van Nieuwkoop leidde tot een voorzet van de rechtsbuiten van Siveo. Deze kon bij de tweede paal worden binnengetikt zodat Nieuwkoop direct tegen een achterstand moest aankijken. Nieuwkoop begon slap aan de wedstrijd. Duels werden niet gewonnen en veel tweede ballen waren voor de ploeg uit Zegveld.

Na tien minuten kwam Siveo zelfs op 0-2. Een afvallende bal uit een corner werd, buiten het bereik van keeper Van Beek, hard binnengeschoten. Ondanks het matige spel had Nieuwkoop onder anderen via Illias Alla en Roland Kooijman voldoende kansen om tot scoren te komen. Maar de stand bleef 0-2 tot aan de rust.

Na de rust kwam Nieuwkoop veel sterker uit de startblokken. Er werd nu door het gehele team wel de nodige strijdlust geleverd. Dat leidde al snel tot een treffer voor de oranjehemden.

Roland Kooijman werd ingespeeld binnen het zestienmeter gebied, wist zichzelf vrij te spelen en schoof de bal langs de keeper: 1-2. Nieuwkoop ging opzoek naar de aansluitingstreffer en deze werd bijna gemaakt door Thijs van der Zon. Hij werd aan de linkerkant van het zestienmeter gebied ingespeeld en schoot de bal snoeihard op de lat, nadat deze nog werd getoucheerd door de keeper van Siveo.

Rond de 70e minuut viel toch de gelijkmaker. Uit een corner van Jeffrey Pieterse was het opnieuw Kooijman die de bal bij de eerste paal binnen wist te werken. In de laatste twintig minuten ging beide ploegen opportunistischer spelen en hanteerde vaker de lange bal. De spits van Siveo kreeg een grote kans, maar deze werd tot een corner verwerkt omdat keeper Van Beek en Hafid Ibrahimi zich voor het schot gooiden.

Ook Nieuwkoop werd nog een aantal keer gevaarlijk met schoten in de zestienmeter, maar ze werden allemaal geblokt. De eindstand bleef uiteindelijk 2-2.

Nieuwkoop maakte het zich door een zeer matige eerste helft opnieuw onnodig moeilijk. Met dit gelijke spel blijft Nieuwkoop op de vierde plaats op de ranglijst staan en houdt het Siveo onder zich. Maar de kans op nacompetitie is kleiner geworden.

Aanstaande zaterdag moet Nieuwkoop aantreden tegen Aarlanderveen. Aftrap wordt om 14.30 uur genomen op De Dulen.