0 - 8

Nieuwkoop JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 04

7 maart 2015 9:15

Na de knappe overwinning van afgelopen week mochten we vandaag naar Waddinxveen afreizen om het tegen ASW op te nemen. In de voorbespreking werd de speelwijze nog even goed doorgenomen. Geen 1-3-1-2 of 1-2-3-1, maar gewoon een dynamische 1-3-3 met een goede bezetting aan de zijkanten.

Speciaal aandachtspunt was vandaag het bewegen zonder bal om altijd 2 afspeelmogelijkheden te hebben, driehoekjes maken dus. Het begin was wat slordig. Veel balverlies door te gehaast te willen spelen. Na tien minuten kwam er meer rust in ons spel.

Tico besloot eens uit te halen met de wind in de rug en schoot op de paal. Kort daarna speelde Nieuwkoop een snelle aanval mooi uit. Adam zette Tico alleen voor de keeper 0-1. Kort daarna een aanval over veel schijven. Norten die aan de zijkant de bal rustig terugspeelt richting Maurice en die besluit het in een keer van afstand te proberen en schiet de bal prachtig over de keeper binnen 0-2.

Vervolgens Adam die een mooie actie buitenom afwerkt in de korte hoek 0-3. Tico weet net voor rust met een mooi afstandsschot de lat nog te raken. De scheids is een beetje in verwarring van dit tikkie-takka voetbal en fluit na 22 minuten al voor de rust.

In de rust spreken we af zo door te gaan en ook de nul te gaan houden. We beginnen gelijk goed en na een mooie actie op rechts van Bram wordt zijn assist door de tegenstander zelf binnengelopen 0-4. Aansluitend na een heerlijke combinatie tussen Bram en Adam schiet de laatste de 0-5 binnen.

De machine is nu echt op gang en de achterhoede begint ook aanvallend mee te draaien. Een prachtige aanval over links wordt door Quinten schitterend binnengeschoten 0-6. Het combinatievoetbal levert kans na kans op. Een scherpe aanval waarbij Tico alleen op de keeper afgaat en aflegt op de volledig vrijstaande Norten, die hem beheerst binnenschiet, wordt om onduidelijke reden afgekeurd. Kort daarna rond Adam een volledig uitgespeelde aanval alsnog af in de rechter benedenhoek 0-7.

Na wederom een assist van Bram knalt Norten heerlijk de 0-8 binnen. ASW probeert uit alle macht nog een tegendoelpunt te maken, maar ons achterhoede en 'vliegende keep' Simon houden keurig de nul. De laatste paar minuten probeert iedereen nog een doelpunt te maken en wordt de positie soms even vergeten, maar dat mag de pret niet drukken. Een heerlijke pot voetbal met mooie doelpunten en de complimenten van onze tegenstander voor ons verzorgde voetbal.

We beginnen onze vorm weer terug te krijgen. Man van de wedstrijd: Quinten. Na afloop wordt in de douche de buiksliding gretig geoefend op de gladde vloer en horen de mannen wat we gaan doen met het teamuitje dit seizoen (Nederland- Spanje). Iedereen kan dus met een grote glimlach naar huis. Tot volgende week!

Groet,
Maurice

Vandaag stond de wedstrijd tegen ASW op het programma. Bij het verzamelen bij SVN bleek dat er deze keer meer moeders dan vaders meegingen. Hmm, nadat vorige keer bij UNIO bleek dat opa’s geen geluk brachten was het even afwachten wat het dan deze wedstrijd zou worden.

De coach was weer terug van wintersport, maar moest eerst nog even een speler ophalen die waarschijnlijk nog aan het dromen was over de wintersport. Dus de rest van de groep ging al op pad naar Waddinxveen.

Ondanks het voorspelde voorjaarsweer was er toch nog een pittig windje zo ’s ochtends vroeg dus flink rennen dan wordt je vanzelf warm…

In het begin was het even zoeken naar de juiste combinaties, maar al snel hadden de jongens de smaak te pakken.

Via een mooi aangegeven pass van Adam kon Tico de bal inschieten 0-1. Binnen een minuut kwam er een super afstandsschot vanaf de middenlijn van Maurice, 0-2. Vlak voor rust was er een over de grond dwarrelende bal van Adam die de 0-3 werd.

Vol goede moed gingen de jongens de kleedkamer in en de supporters konden deze keer ook wat rustiger een bakkie doen.

Ze waren koud terug op het veld of een voorzet van Bram werd door een speler van ASW in eigen doel geschoten, 0-4. Adam maakte kort daarop de 0-5 uit weer een voorzet van Bram.

De 0-6 was een speciale. Omdat de jongens zo goed de druk opvoerden konden ook de achterhoede spelers mee naar voren. En ja hoor het was Quinten die daarvan profiteerde en een lekkere bal hoog in het doel poeierde! De glimlach verdween niet meer van zijn gezicht…

Adam maakte nog de 0-7 en Norten kon, wederom op aangeven van Bram, de 0-8 inschieten. De jongens gaven nog alles om in de dubbele cijfers te komen maar dat zat er net niet in.

Simon heeft weer een prachtige snoekduik gemaakt en lekkere reddingen verricht en Noe is natuurlijk de onmisbare sluitpost. Het was een heerlijke wedstrijd en de toeschouwers konden deze keer dan ook zonder hartkloppingen kijken. Ook wel eens lekker.

Als toetje kregen de jongens nog van hun coach te horen dat ze met het door hun zelf verdiende geld van de sponsorloop op 31 maart met het hele team naar de interland Nederland-Spanje gaan! Wat een geluksdag verzuchtte er een aantal :-)