17 oktober 2015 15:00

Roest, R.E.

Nieuwkoop heeft goede zaken gedaan door met ruime cijfers van concurrent Woubrugge te winnen.

De mannen van Nieuwkoop hadden nog wat goed te maken tegen Woubrugge. We wisten wat ons te doen stond. Er moesten  driepunten worden gehaald.

Nieuwkoop begon sterk aan de wedstrijd. Klapte er vanaf het begin direct op wat leidde tot de openingstreffer. Een bal werd vanaf de rechterkant voorgezet, Thijs nam de bal direct uit de lucht. De bal belandde in het strafschopgebied waarna Sander goed reageerde en de 1-0 binnenschoot. Een uitstekend begin.

Naarmate de 1e helft vorderde werd het aan de kant van Nieuwkoop een stuk slapper. Duels werden niet gewonnen en weinig rust aan de bal. Toch gaven we geen kansen weg omdat het achterin erg goed stond. Vlak voor het rust signaal zelfs nog een hele grote kansen maar deze werd niet benut.

Na rust begonnen we weer scherp. Nog geen drie minuten na de rust werd de 2-0 gemaakt. Een prima steekpass op Job die de bal voorbij de keeper speelt en vrij in het lege doel de treffer op zijn naam zet.

We wisten dat Woubrugge ging komen. We stonden even onder druk maar toen kwamen de mannen uit Woubrugge met tien man te staan door een makkelijk gegeven rode kaart (2x geel voor protesteren).

Nieuwkoop bleef voetballen en dit leidde tot de 3-0. Thijs zette zelf de aanval op aan de linkerkant, kwam naar binnen en schoot de bal richting de verre hoek. Deze bal werd nog gepakt door de keeper maar kon hem niet goed verwerken waarop Job goed reageerde en zijn tweede goal van de middag maakte.

Rutger tekende voor de 4-0 door een prima actie en een fantastisch schot in de rechterbovenhoek.

Nieuwkoop zakte iets in wat leidde tot een tegentreffer. De voorhoede speler van Woubrugge kwam naar binnen en schoot in de korte hoek de 4-1 binnen.

Nieuwkoop pakte het weer op. Een uitstekende aanval over de rechterkant leidde tot een perfecte voorzet op maat van Joris die Sander goed binnenkopte. De eindstand stond: 5-1

Volgende week zaterdag zijn de mannen van het eerste vrij en die week erop staat Sportief op het programma. Hier moeten we de goede reeks doorzetten en opnieuw drie punten meenemen naar Nieuwkoop.