Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

7 november 2015 15:00

Brouwer, S.P.

Het vlaggenschip had na het puntverlies van vorige week wat goed te maken. Dit zou moeten gebeuren tegen de nummer vier van de ranglijst Linschoten.

Na een slechte start won Nieuwkoop uiteindelijk met ruime cijfers. Het verlies van nabije concurrenten maakte het mooie zaterdagmiddag.

Linschoten begon in tegenstelling tot haar tegenstander scherp aan het duel. Het resulteerde voor het eerst in het huidige seizoen dat Nieuwkoop op achterstand kwam. Marijn Weststrate speelde de bal per abuis bij de spits in de voeten die vrij doortocht had en 0-1 aantekende.

Na de openingstreffer was het Nieuwkoop die het meeste balbezit had maar erg onzorgvuldig hiermee omsprong. Kansen werden niet gecreëerd zodat Joris Verweij het maar eens van afstand probeerde. Een harde zwabber bal kon nog gekeerd worden door de goalie van Linschoten maar de rebound was voor Roland Kooijman; 1-1.

Linschoten liet het hier niet bij zitten. Met twee afstandsschoten die beide knap gekeerd werden door Rodney van Beek bleef het gevaarlijk.

Toch was het Nieuwkoop die een ultieme kans kreeg om op voorsprong te komen. Na een handsbal in de zestien meter kreeg het een penalty. Roland Kooijman faalde, de bal ging naast. Ondanks de misser ging Nieuwkoop beter spelen.

Na goed combinatiespel werd Thijs van de Zon gevonden. Die gaf een goede voorzet die door Job Stolk tegen paal werd gekopt. Maar Harm Schilperoort was er als de kippen bij om de 2-1 te maken.

Niet veel later was het dezelfde Schilperoort die van elfmeter de 3-1 kon aantekenen. Weer wees de goed fluitende scheidsrechter wegens een handsbal naar de penaltystip.

Na de rust kwam Nieuwkoop het best uit de kleedkamer. Een corner van Boy Vork werd bij de eerste paal door Roland Kooijman gepromoveerd tot doelpunt; 4-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Nieuwkoop bleef de betere in de tweede helft, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Wel was het Sander van de Helder die met een carambole de bal over de keeper van Linschoten in het doel zag verdwijnen. Voor de toeschouwers waren de laatste twintig minuten niet om aan te zien. Nieuwkoop was slordig en liet zich naar achter drukken. Linschoten bracht de stand terug tot 5-2 waarna Harm Schilperoort zijn onvervalste hattrick maakte 6-2.