Geflatteerd verlies C2 tegen kampioen Woubrugge

5 - 1

Nieuwkoop JO15-2

C-junioren zaterdag, C2, 4e klasse 01

23 april 2016 12:00

Vandaag kon Woubrugge C2 kampioen worden. Hiervoor hadden ze een gelijkspel nodig tegen onze C2. Nieuwkoop C2 staat weliswaar in de middenmoot, maar heeft tegen Alphia en Floreant laten zien dat het goed mee kan met de toppers in de competitie en daar zelfs van kan winnen.

En weer waren het allemaal tweede jaars C junioren die met kop en schouders boven de spelers van Nieuwkoop uitstaken. Wat dat betreft is de C2 veel weerstand tegengekomen in de competitie.

Hopen dat ze dit de volgende seizoen meenemen, want voetballend is Nieuwkoop steeds minimaal gelijkwaardig.

Zo ook vandaag. Misschien speelde de C2 wel haar beste helft van dit seizoen. Er was veel rust aan de bal en Woubrugge kreeg in balbezit maar weinig ruimte. Toch was het Woubrugge dat op 1-0 kwam na een aarzeling in de verdediging.

Nieuwkoop bleef echter goed voetballen en had echt een overwicht. Halverwege de eerste helft kreeg Nieuwkoop zelfs een penalty, deze werd echter uit de hoek getikt door de keeper.

Er volgde nog een aantal kleine kansen voor Nieuwkoop. Vijf minuten voor rust kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. De uitgekomen keeper speelde de bal halverwege zijn eigen helft, waarop de Nieuwkoop spits de bal in één keer keurig met de binnenkant voet over de doelman heen schoot. Een geweldig doelpunt.

Ook de tweede helft startte Nieuwkoop goed, met balbezit op de helft van Woubrugge. Een counter bezorgde Woubrugge echter de eerste echte kans van de wedstrijd, en het was gelijk raak: 2-1.

Veel te snel daarna volgde de 3-1 na een hoge voorzet die door één van de lange mannen werd ingekopt. Nieuwkoop moest meer risico nemen, maar kon niet meer echt gevaarlijk worden. Twee lange ballen werden door de spits van Woubrugge genadeloos afgestraft.

Na een zeer goede eerste helft werd het dan toch nog een geflatteerde 5-1 nederlaag, tegen de toch wel verrassende kampioen Woubrugge.