Nieuwkoop na late penalty onderuit tegen DoCoS

2 - 3

DoCoS 1

Mannen, 1, 2e klasse C

27 januari 2018 14:30

Na een goede voorbereiding (2x winst, 1x gelijk) en het vertrouwen van de 1-4 competitiezege op CVC Reeuwijk van vlak voor de winterstop, begon SV Nieuwkoop afgelopen zaterdag aan de tweede seizoenshelft. Concurrent DoCoS kwam op bezoek en het was duidelijk dat er punten moesten worden gehaald. Helaas liep dit net even anders.

Het begin van de wedstrijd verliep zonder echte grote kansen. Het was DoCoS dat in het eerste kwartier twee keer een hoekschop mocht nemen, maar daar niet gevaarlijk uit kon worden. Na twintig minuten lag de bal dan toch in het doel, niet achter de Nieuwkoop-doelman, maar achter die van DoCoS. Nieuwkoop kreeg een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied, die binnen werd gewerkt door Jasper Langeree. 1-0.

Toch wist DoCoS voordat de klok het half uur aan tikte alweer op gelijke hoogte te komen. Het was de rechtsachter van de Leidse ploeg die goed mee op kwam en een voorzet gaf op de vrijstaande spits voor het doel, die eenvoudig de 1-1 binnen kon tikken. Richting de rust zagen we nog een aantal kansen, met als hoogtepunt misschien wel de raket van Roland Kooijman, die de bal met een halve hoge omhaal vanaf het middenveld de bal richting het Leidse doel werkte en net over zag vliegen.

Toch was het Nieuwkoop dat in de tweede helft sterk uit de kleedkamer kwam en dat betaalde zich direct uit. Na slordig verdedigen kwam Kooijman er tussen en tikte de 2-1 binnen. Wat daarna volgde was het initiatief van DoCoS, dat de druk opvoerde richting het doel van Nieuwkoop. De Oranjehemden wisten via de omschakeling nog een aantal keer voor het Leidse doel te komen, maar kregen het leer niet tegen de touwen. Halverwege de tweede helft viel de 2-2 binnen. Uit een hoekschop werd goed raak gekopt door één van de Leidse spelers.

Lang leek het dan in een gelijkspel te gaan eindigen. Toch was het DoCoS dat er met de drie punten vandoor ging. De Leidse ploeg kreeg een onterechte penalty mee en de specialist van DoCoS pakte het cadeautje uit. 2-3. Na een opstootje en nog een wel of geen penalty moment voor Nieuwkoop volgde het laatste fluitsignaal.

Geen punten, maar wel dichtbij. Volgende week wacht een andere concurrent op ons eigen kunstgras, namelijk DSO. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.