MO17-1 pakt terecht punt tegen Quick Boys

28 oktober 2017 11:30

Zelf fluiten

Wedstrijd met twee gezichten:
Zo na de herfstvakantie twee weekenden niet gespeeld te hebben stond vandaag de spanning er bij de trainert vol op, de meiden daarentegen zagen er bijna allemaal topfit uit.

De eerste paar minuten waren niet heel scherp, maar de getrainde aanvalsacties liepen af en toe goed, waardoor twee open kansen ontstonden. Echter zag de trainert ook een aantal zaken die hem minder bevielen, de twee beste speelsters van Quick Boys zochten continu ruimte, door zich weg te laten zakken bij hun 'vrouwtje'. Daarnaast was onze passing niet zuiver genoeg en regelmatig naar de speelster in de dekking. Na 10 minuten profiteerde Quick Boys daar prima van, weglopend uit de dekking en niemand van ons die uitstapte om op te vangen veroorzaakte de 0-1. Nog geen drie minuten later precies eenzelfde situatie, en ja hoor daar was de 0-2. We worden toch wel wakker?

Een hele nette combinatie leek onze ban te breken en er werd beheerst de aansluitingstreffer binnengeschoven. Zouden we ons hiermee herpakken? Nauwelijks zag de trainert, we liepen teveel achteruit, waardoor er heel veel ruimte lag op het middenveld. Het mag wat meer met overtuiging en zonder angst naar voren zijn. Dat bleek ook want op rand 16 mocht Quick Boys uithalen voor de 1-3, en ook bij de 1-4 verzuimen we de bal gewoon uit de vijf meter te rammen, waardoor we toch een behoorlijke dreun krijgen.

In de rust hamert de trainert op korter dekken en meer drang naar voren. Er lijkt dan ook een ander team te staan de tweede helft. En als dan binnen een paar minuten de 2-4 op mooie wijze wordt gemaakt, gelooft de trainert er bijna weer in. Maar op een of andere manier werkt dit toch verlammend en we zakken weer terug naar het voetbal van de eerste helft, waardoor de tegenstander lekker meeveert.

Tien minuten voor tijd gooit de trainert het dan maar om, achterin 1 op 1, en 3-4-3 met de punt naar voren.
Dit voert de druk op en een mooi uitgespeelde kans op de 3-4 laat Anouk niet liggen. Kan het dan nog, ook met de ruimte die achterin komt? Aan de andere kant laat Sanne zien wat ze verdedigend kan en pareert twee mooie aanvallen van Quick Boys.
In de laatste minuten wordt de druk door ons opgevoerd, een aantal kansen volgen zonder geluk en dus doelpunten. In een ultieme poging drukt Lynn de bal hoog in de vijf meter, waarna Nadia met een laatste inspanning de bal heel netjes het doel in tikt en de welverdiende 4-4 maakt. Meer zat er vandaag niet in, maar zo mooi om de ontlading bij de trainert, de supporters en ook de meiden op het veld te zien.

Hopelijk geeft deze uitslag en zeker de laatste vijftien minuten jullie weer meer vertrouwen om verder te bouwen aan dit team.