JO17-3 speelt gelijk tegen koploper Altior

Altior JO17-1

4e klasse 02

30 maart 2019 12:30

Way, R. de

Gisteren was het een mooie dag om te voetballen. Een lekker zonnetje bracht veel mensen op de been. Er stond immers ook een mooie wedstrijd op het programma. Koploper Altior bracht een bezoek aan Nieuwkoop dus dat beloofde wat.

Een speler had zich afgemeld en de overige veertien spelers van Nieuwkoop hadden er zin. Om 12.30 uur werd er afgetrapt op veld drie. De Nieuwkopers hadden moeite om in hun spel te komen. Als ze in balbezit kwamen waren ze hem zo weer kwijt. Er werd onzorgvuldig gespeeld en te veel werd de lange bal gezocht.

Altior deed het wat dat betreft beter. Ze hielden de bal wat langer in de ploeg en probeerden van achteruit goed op te bouwen. Continu kwam er een speler mee in het middenveld en dit leverde problemen op voor de Nieuwkopers. Uit één zo’n aanval kwam een speler van Altior in de 16 meter van Nieuwkoop. Hij passeerde de rechtsback en een tweede Nieuwkoper verzuimde in te grijpen. Met een fraaie krul verdween de bal via de paal in de goal. 0-1. En eerlijk is eerlijk het was een prachtig doelpunt. Dit bleek ook uiteindelijk de ruststand.

In de rust volgde een stevige preek van de trainer. Maar ook Henk liet van zich horen. Het was de mannen duidelijk waar het probleem zat. De afspraken werden gemaakt en de tweede helft kon beginnen.

De Nieuwkopers streden nu voor elke meter gras en er werd hoog druk gezet. Altior stond vast op eigen helft en wist het niet meer. Langzaam maar zeker werd de druk opgevoerd, maar we moesten waakzaam zijn voor de counter. Het publiek schreeuwde om een penalty toen een Nieuwkoper in de 16 meter onderuit werd gehaald maar de scheidsrechter besliste anders.

Een gejuich klonk op toen de 1-1 werd gemaakt na een mooie voorzet vanaf de zijkant. Buitenspel besliste de scheidsrechter op advies van de grensrechter. Het was een juiste conclusie, ook volgens de vele Nieuwkoopse supporters. Nog twee minuten later was het wel raak. De spits nam de bal met links mee over een tegenstander heen en rondde met rechts fraai af. 1-1

Er werd geprobeerd met schoten van afstand om de overwinning binnen te halen, maar hierbij ontbrak het geluk. Een bal ging rakelings over de kruising en een ander was recht op de keeper af.

Uiteindelijk bleef het 1-1 en denk ook dat dit de juiste uitslag was. Mannen jullie hebben een geweldige tweede helft gespeeld en daar kunnen jullie trots op zijn!