ARC JO17-4

Groep 3 05

15 februari 2020 10:15

Engelen, H. van

Afgelopen zaterdag mocht de JO17-2 tegen ARC JO17-4 aantreden voor een bekerwedstrijd. In de knock-out-fase is er maar één optie en dat is winnen. Bij voorkeur binnen de reguliere speeltijd en anders met penalties. Dat was het vertrekpunt en dan zien waar we eindigen.

De boys gingen goed georganiseerd van start. De tegenstander was duidelijk met een strijdplan gekomen om ons het spel te laten maken en in te zakken. Zodra ze de bal veroverd hadden wilden ze snel counteren met hun snelle voorhoede. Onze jongens bleven geduldig en dit werd na een kwartiertje beloond. Na goed doorzetten scoorde onze laatste man Joost de 1-0. Deze voorsprong waren we helaas kort daarna alweer kwijt. We lieten ons een paar keer aftroeven in de duels en via de kluts kwam hij voor de voeten van de linksbuiten 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de rust hebben we afgesproken om met iets meer lef, snelheid en overtuiging te gaan spelen en meer het spel te verleggen. De tweede bal was de eerste helft te vaak voor ARC en dat moest anders. Onze jongens begonnen fel aan de tweede helft en binnen een minuut lag de 2-1 binnen. Elyon gooide er een versnelling uit op de linkerflank en legde de bal panklaar voor Job, die de 2-1 binnentikte.

Vervolgens ging het spel heen en weer en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren, waarbij onze jongens net als in de eerste helft wel de bovenliggende partij bleven. De 3-1 bleef echter tot vlak voor tijd uit. Na wederom een goede uitbraak zette Job zijn directe tegenstander goed weg en schoot de bevrijdende 3-1 binnen. Deze stand bleef op het bord en de jongens zijn weer een rondje verder.

Zaterdag 21 maart mogen de jongens aantreden tegen de volgende tegenstander, namelijk tweedeklasser WDS uit Driebruggen. De jongens zijn er klaar voor!