... (intikker)
64'
74'

22 augustus 2020 12:00

Na 2,5 week trainen stond voor Nieuwkoop het eerste oefenduel van het nieuwe voetbalseizoen op de kalender. Om 12:00 uur stond in Noorden tegen NSV '46 'El Plassico' op het programma.

Nieuwe hoofdtrainer Manfred van den Bosch had in zijn selectie de 16 jongens opgenomen die in de afgelopen 2,5 week de meeste trainingsuren gemaakt hebben. Dit resulteerde aan de aftrap in de volgende opstelling: Thomas Boekestein; Rick Pouw, Joris Verweij, Sander de Boer, Nino van Eck; Jeffrey van Lith, Boy Vork, Tom Baltus; Bart Schuurman, Sam Vijfhuizen en Thijs van der Zon.

Een tegenvaller was er al snel voor Sander de Boer, die na vijf minuten spelen geblesseerd raakte en werd vervangen door Dirk van den Haak. Wat het spelbeeld betreft was het NSV '46 dat in de openingsfase iets de overhand had. Tot echte kansen kwam de thuisploeg niet. De eerste tegenstoot van Nieuwkoop leverde wel direct een treffer op. De pijlsnelle Bart Schuurman, overgekomen van ARC JO19-1, werd de diepte in gestuurd, gaf de bal breed op de meegelopen Vijfhuizen en laatstgenoemde kon de bal in een leeg doel schuiven. 0-1.

Nog geen vijf minuten later waren de oranjehemden uit een vrije trap dichtbij een verdubbeling van de score, maar na een klutssituatie kon de bal worden weggewerkt door de thuisclub. Duidelijk was inmiddels dat Nieuwkoop de wedstrijd domineerde. NSV was in het eerste half uur enkel gevaarlijk uit twee vrije trappen. De eerste ging over en de tweede werd naast het doel gedraaid. Na een half uur kwamen bij Nieuwkoop met Tim Bosma, Stan Boekel, Mike van Schie en de van Zevenhoven overgekomen Niels van Rijn vier invallers in de ploeg. Het enige gevaar wat voor rust nog werd gecreëerd kwam voort uit een hoekschop, die door een NSV-verdediger van de lijn werd gekopt. De ruststand was zodoende 0-1.

De tweede helft begon opnieuw met een tegenvaller voor Nieuwkoop. Rick Pouw moest na twee minuten het veld geblesseerd verlaten en een tel later werd een doelpunt van Bart Schuurman afgekeurd wegens buitenspel. Na 52 minuten kwam de tweede treffer alsnog op het scorebord. Tim Bosma wist met een fantastische crosspass Jeffrey van Lith te bereiken, die na zijn aanname de bal binnen kon schieten. 0-2.

Na ongeveer een uur spelen was het Stan Boekel die het doelnet opnieuw liet bewegen. Een afstandsschot van hem verdween achter de doelman. 0-3. Het antwoord van NSV liet niet lang op zich wachten, want uit een hoekschop wist de thuisploeg de 1-3 te maken. In de 72ste minuut kreeg ook debutant Niels van Rijn zijn verdiende doelpunt. Een hoge voorzet van Sam Vijfhuizen wist hij goed te controleren en vervolgens af te maken. 1-4. Vlak voor tijd was Stan Boekel nog dichtbij zijn tweede doelpunt, maar hij kon zijn voet net niet tegen een strakke lage voorzet aan krijgen. Zo stond er na 90 minuten een 1-4 eindstand op het scorebord in Noorden.

Trainer Manfred van den Bosch, die zijn eerste wedstrijd beleefde als trainer van ons vlaggenschip, reageerde na afloop als volgt. "Het was goed voor de jongens om weer ritme op te doen en voor mij goed om de jongens te zien spelen. Het is leuk om terug te zijn bij SV Nieuwkoop en ik kijk uit naar de start van de competitie." Volgende week speelt Nieuwkoop de eerste bekerwedstrijd. Om 15:00 uur staat in Warmond de wedstrijd tegen sv Warmunda op het programma.