0 - 5

Nieuwkoop JO19-1

1e klasse 01

3 oktober 2020 12:45

Het was kwart voor één en het fluitsignaal klonk op Sportpark de Bijlen. Na wat verwarring op welk veld we zouden spelen werd het uiteindelijk veld 6. Het had best veel geregend waardoor het gras nat was.

Na vier minuten spelen werd er goed druk gezet door het middenveld en Hamza werd 1 op 1 gestuurd met de keeper en stifte hem over de goalie. 0-1. Een paar minuten later trapte de rechtsback van Nieuwkoop Menno een speler van Alphense Boys na, maar hij komt er zonder kaart vanaf. Omar werd door een van de centrale verdedigers onderuit geschoffeld en kreeg een vrije trap. Hij geeft de vrije trap goed voor en Pluk kon de bal zo binnen werken. 0-2. Rond het einde van de eerste helft was er een mooie aanval van achteruit waarin heel goed gecombineerd werd door Nieuwkoop en wederom was het Pluk die hem met rechts snoeihard kon binnenschieten. 0-3. Toen brak de rust aan en de spelers moesten op het veld blijven in de regen, want de kleedkamers mochten niet worden gebruikt.

De start van de tweede helft was een feit en de oranjehemden gingen verder in de regen. Nieuwkoop kreeg een corner die in eerste instantie werd geblokt en in tweede instantie opnieuw werd ingebracht door Levi en door ons aller Moosie (Sam) goed binnen werd gekopt. 0-4. Na nog een paar afgekeurde doelpunten is het Lucas die Levi wegstuurt en hij schiet hem goed in de korte hoek. De scheids floot af en Nieuwkoop had de drie punten in de tas na een goed gespeelde wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Pluk 2x, Hamza 1x, Levi 1x en Sam 1x.