Alkmania D1

0 - 1

Nieuwkoop JO13-1

17 augustus 2013 9:00

Met 7 basisspelers, 4 spelers van de D2, één uit de D3 en één uit de E1 vertrok het Nieuwkoopse pupillenvlaggenschip om 08:00 uur richting vv Alkmania in Roelofarendsveen. Alkmania D1 speelt straks de beker in een 1e klasse poule en er zou dus hard gestreden moeten gaan worden om deze sterke tegenstander te bestrijden.

Coach Willem Hofstede stelde van meet af aan de spelers in een 1 op 1 tactiek op, zodat deze oefenpot ook de conditie een dienst ging bewijzen. De extra man die hierdoor op het middenveld vrij kwam leverde in het eerste kwart een overwicht op voor de Nieuwkopers. Een aantal schoten misten nog kracht en waren een prooi voor de sterke en steeds attente Veense doelverdediger.

De Nieuwkoopse verdedigers moesten soms flink meters maken om de snelle uitbraken van Alkmania aan banden te leggen maar zij faalden geen moment. Met name de communicatie tussen keeper Pluk en de verdediging viel in positieve zin op. Prettig voor een team om te kunnen bouwen op zo'n betrouwbare achterhoede.

Ook het onuitputtelijke loopvermogen van centrale verdedigers Sem en Dave en van Robin als centrale opbouwende middenvelder is een kracht waar dit team nog veel plezier aan zal gaan beleven en wat vandaag steeds weer voor vaart in de opbouw en talloze fraai gecombineerde aanvallen zorgde.

Alkmania bleek echter een tegenstander waar je niet zomaar overheen loopt en de ruststand was dan ook gelijk aan de beginstand. Met 0-0 op het scorebord konden de mannen aan de limonade.

Na rust werd Nieuwkoop wat brutaler en door wat omzettingen in het systeem ontstond er meer ruimte achter de verdediging van Alkmania waardoor de snelle Nieuwkoopse spitsen een drietal opgelegde kansen kregen maar nog niet over de benodigde scherpte bleken te beschikken.

Wanneer in de 20ste minuut van de 2e helft een door Alkmania uitverdedigde bal door goed drukzetten voorin wordt herveroverd komt via een flitsende combinatie over 3 schijven de bal uit bij Roan die alleen voor de keeper niet faalt en de lang in de lucht hangende goal scoort. De voorhoede bewijst hiermee weer dat door niet zelfzuchtig te zijn je tot heel fraai voetbal kan komen. Wat een heerlijke constatering voor de supporters zo in de eerste oefenwedstrijd.

Ook Alkmania komt in de tweede helft een aantal keer flink gevaarlijk door maar door pech in de afwerking voor hun blijft het bij 0-1 voor onze d1.

Volgende week oefent de D1 tegen ARC D2, wederom een 1e klasser en nog een tandje vroeger dan vandaag. (aanvang 8:30 uur)

Op naar een heerlijk seizoen voor d1-spelers en supporters met plezier, liefst koffie, sportiviteit en, met een beetje bluf uiteraard, overwinningen.