... (corner)

Regio Cup Groep 3 09

19 juni 2021 9:50

H. Elmaraije

Zaterdag speelden we alweer de één na laatste wedstrijd van de Regiocup. Na twee ruim gewonnen wedstrijden waren we de trotse lijstaanvoerder. De jongens willen graag eerste eindigen in de poule en dat betekent dat iedere horde succesvol genomen moet worden. Deze keer was AVV Alphen die horde, maar helaas struikelde de JO15-2 hierover.

We moesten op tijd aantreden deze keer, om 09:50 uur. En zo zaten er om 09:15 uur 13 slaperige hoofden in de kleedkamer. Vroeg spelen betekende niet voor iedereen vroeg slapen, zo bleek. De opstelling bestond vandaag uit: Thijs Gerritsen; Naud, Thijs Gehlen, Yazz, Justijn; Tristan, Mounir, Sem, Tieme; Yoren en Jesse.

De toss werd gewonnen en dat betekende dat we onze ingestudeerde aftrap maar weer eens uit konden voeren. Tegen Kickers '69 verliep het succesvol, nu waren we er heel dichtbij. De keeper wist redding te brengen op het puntertje van Jesse, maar we konden na 10 seconden voetballen in ieder geval onze eerste kans noteren. De snelle voorsprong kwam er alsnog. Na vijf minuten werd een goed genomen corner van Tieme bij de tweede paal knap binnen getikt door Yoren. 1-0.

In de openingsfase speelde de JO15-2 goed voetbal. Er is veel aandacht besteed aan het laag houden van de bal en het maken van combinaties. Dat pakte goed uit. Na een snelle aanval was het Tieme die na 22 minuten voetballen de 2-0 binnen kon schieten. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter leek de JO15-2 ineens als een kaartenhuis ineen te storten. Het goede voetbal van de eerste 20 minuten verdween. We werden slordig, waren niet geconcentreerd en hielden geen rust in ons spel. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een penalty voor Alphen, die werd benut voor de 2-1.

In de rust werd geprobeerd de jongens weer wakker te schudden. Er werd gewezen naar de sterke eerste 20 minuten en we moesten gaan proberen dat te herhalen in de tweede helft. Bij aanvang van het tweede bedrijf kwamen Tyler en Thijs van Koppen het veld in voor Justijn en Sem. Maar de aanmoedigende woorden in de rust bleken kort effect te hebben. Nadat we zelf een kans hadden gemist na een mooie aanval, schoot Alphen de 2-2 binnen. De JO15-2 moest nu dus echt aan de bak.

Dit gebeurde ook snel. Drie minuten na het tegendoelpunt schoot Thijs van Koppen een vrije trap fraai binnen. 3-2. De JO15-2 leek weer helemaal wakker te zijn en er kwamen weer grote kansen. Tristan werd mooi vrijgespeeld, draaide weg van zijn tegenstander, maar schoot net naast. Even later miste ook Mounir op een haar na het doel en werd een doelpunt van Yoren afgekeurd wegens buitenspel (onterecht, zo bleek toen we achteraf een filmpje zagen van het moment) De opleving werd niet gebruikt om de wedstrijd te beslissen, dat wat wel terecht was geweest. Aan de andere kant werd het namelijk uit een corner 3-3. Zo schoot de JO15-2 zich dit duel andermaal in de voet.

In de laatste minuten moesten we jacht gaan maken op de winnende treffer. We kregen een gouden kans, want vier minuten voor tijd kregen we een penalty. De keeper van de tegenstander wist de penalty van Thijs van Koppen te keren. Snel daarna was het klaar en de 3-3 voelde voor iedereen als een flinke teleurstelling. Vooral omdat de juiste scherpte er niet was. Misschien werd er ook iets te makkelijk gedacht over de tegenstander na twee makkelijke overwinningen. Het is in ieder geval een goede les en dankzij de filmpjes van de ouders van Yoren kunnen we dinsdag tijdens de training nog wat momenten bespreken, waar we hopelijk weer van kunnen leren. Dit resultaat neemt niet weg dat het team grote stappen heeft gezet dit seizoen en volgende week tegen Woubrugge gaan we dat zeker op een passende manier afsluiten!

Complimenten ook nog aan de scheidsrechter, Hamza. Floot een sterke wedstrijd!