35'

Regio Cup Groep 3 09

26 juni 2021 10:00

J. Kranenburg

Na een bijzonder seizoen eindigt het voetbaljaar voor de JO15-2 met een uitwedstrijd tegen Woubrugge. Toevallig speelden we ook onze eerste wedstrijd hier tegen. Dit was een oefenwedstrijd, vlak voor de zomerstop vorig jaar. Toen wonnen we 1-9.

De instructie voor vandaag was duidelijk: doen wat we het hele jaar hebben gedaan en vooral genieten. De opstelling bestond vandaag uit: Thijs Gerritsen; Naud, Tyler, Yazz, Justijn; Tristan, Mounir, Thijs Gehlen, Tieme; Jesse en Thijs van Koppen. Op de bank begonnen vandaag Sem, Yoren en Senna. Laatstgenoemde speelt eigenlijk in de JO15-3, maar trainde een groot deel van het seizoen bij ons mee. Als beloning voor zijn inzet en ontwikkeling mocht hij vandaag mee. Leuke bijkomstigheid is dat we tegen zijn oude team spelen.

De JO15-2 begon goed aan de wedstrijd. Al snel kreeg Thijs van Koppen een kans, maar hij zag de keeper redding brengen. Een paar minuten later was Mounir ook dichtbij, maar zijn poging vloog naast het doel. De afgelopen periode is er eindeloos geoefend op het laag houden van de bal, rust in het spel houden en het maken van combinaties. Dit ging de eerste helft bijzonder goed.

Na een kwartier voetballen kwam de JO15-2 op voorsprong. Thijs van Koppen kon de bal na een mooie aanval binnen werken. 0-1. Dit bleek het startschot van 20 effectieve minuten. Na een goede pass van Mounir kon Jesse namelijk op de doelman af. Meestal gaan de handen aan de zijkant van het veld dan al omhoog en ook nu was het hangen. 0-2. Kort daarna hielp Woubrugge een handje mee, door een goede aanval van ons zelf af te ronden. 0-3.

Kort voor rust drukte Nieuwkoop het gaspedaal nog een keer in. Na een goede voorzet van Thijs Gehlen was het Jesse die zijn tweede doelpunt wist te maken. 0-4. Een minuut later stuurde Justijn aan de zijkant Tieme weg. Zijn voorzet werd goed afgerond door Thijs van Koppen. 0-5. Met die stand gingen we ook de rust in. Tijdens de pauze werden nog een aantal punten doorgenomen voor de tweede helft. Er werd ook een paar keer gewisseld. Sem kwam voor Yazz, Yoren voor Tieme en Senna voor Jesse.

In die tweede helft wist Woubrugge ons een stuk beter vast te zetten, waardoor we moeite hadden om de combinaties te maken die we in de eerste helft konden maken. Wel kregen we nog een aantal goede kansen. Zo was Senna twee keer dichtbij een goal. De eerste poging schoot hij van een meter of 25 op de lat, zijn tweede poging ging na een voorzet van Yoren naast.

In de tweede helft was Tieme weer in de ploeg gekomen. Vlak voor tijd ging hij na het geven van een pass met veel pijn naar de grond. Na een bezoek aan de eerste hulp bleek het een achillespees blessure. Een vervelend einde van het seizoen. Veel beterschap Tieme!

De wedstrijd werd gewonnen met 0-5. Een mooie afsluiting van een mooi seizoen, waarin alle jongens enorme stappen hebben gezet. Voor een JO15-2 hebben we een heel hoog niveau kunnen halen. De komende 1,5 week gaan we op een mooie manier afsluiten en dan gaat het vizier op volgend seizoen.