E3 komt goed terug in spannende wedstrijd.

Nieuwkoop JO11-3JM

E-pupillen, E3, Groep 5 04

7 september 2013 10:45

De E3 moest aantreden tegen VEP. Een aantal van onze jongens had al gezien dat VEP afgelopen week ruim had verloren. De voorbespreking stond dan ook in het teken van goed beginnen en er niet te gemakkelijk over denken.

Vanaf de aftrap was al snel duidelijk dat VEP geen makkie zou worden. De tegenstander speelde ook goed over en was fysiek sterk. Hoewel we hadden afgesproken met veel inzet te spelen konden we dat toch niet allemaal even goed opbrengen.

Vrij snel viel dan ook de 1-0 van VEP. Hierna leken we ons een beetje te herpakken, maar de laatste pass kwam vaak net niet aan. Jaap hield ons met een aantal reddingen goed op de been, maar door een foutje in de  verdediging viel voor rust toch de 2-0.

De peptalk van Egon en wat prestatieverhogende middelen (limonade en koffie) pakte goed uit. De mannen begonnen scherp aan de tweede helft en VEP wist zich even geen raad. Na goed doorzetten van Bram en een schot op de paal kon Norten de bal met een ingenieus hakje over de doellijn werken.

VEP had nog niet afgetrapt of Sem brak door, speelde zijn tegenstander met een snelle voetbeweging uit en schoot de 2-2 tegen de touwen. Hierna golfde de wedstrijd heen en weer, waarbij iedereen er echt voor ging, maar beide keepers hielden hun doel verder schoon.

Tegen het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten langzaam weg en het bleef dan ook gelijk. Een groot compliment voor de hele ploeg om zo sterk terug te komen en een mooi leermoment voor de komende wedstrijd: zonder inzet geen resultaat.

Man van de wedstrijd: Maik. Deze week weer lekker trainen en op naar volgende week!  Oh ja, vergeet niet je haar te kammen en een vrolijk gezicht mee te nemen voor de teamfoto komende zaterdag.