Nuttige oefenwedstrijd JO15-1 tegen Altior

34'
67'
Tieme Pereira da Silva (afstandschot)

22 november 2021 19:30

Na een vrije zaterdag voor de JO15-1 stond maandagavond een oefenwedstrijd op het programma tegen Altior JO15-1. Dit is een ploeg die in de andere 2e klasse ook bovenaan staat. Een mooie uitdaging dus.

We moesten het deze avond helaas doen zonder Naud (beterschap). Net als tegen Alphia sloten JO13-1-spelers Milan Siebers en Lucas Twilt bij ons aan. De opstelling was als volgt: Thijs Gerritsen; Lucas, Luuk, Milan, Justijn; Olivier, Thijs Gehlen, Salah; Daan, Yoren en Senna. Floor, Milan Siebers en Tieme begonnen op de bank.

De wedstrijd begon gelijk vermakelijk. Allebei de ploegen speelden met veel druk op de tegenstander. Altior zocht deze wedstrijd vooral de diepte bij hun snelle spits. Dat was dan ook de gevaarlijkste tegenstander. Dat bleek al snel, want binnen een minuut raakte hij de paal. Daarvoor waren wij via Daan ook al gevaarlijk geweest. Een minuut later moest Thijs Gerritsen redding brengen op een nieuwe poging van de spits.

Nieuwkoop speelde goed, maar was vaak nog te onrustig aan de bal. Na een kwartier voetballen kon Lucas aan de rechterkant oplopen met de bal. Hij kreeg zoveel ruimte dat hij net buiten het strafschopgebied maar eens besloot te schieten. Zijn harde en hoge schot vloog zo over de keeper heen het doel binnen. 0-1 en een mooie glimlach op het gezicht bij Lucas. Een paar minuten later kreeg Tieme, die net het veld in was gekomen, ook direct een kans, maar zag de keeper redding brengen.

Na 27 minuten zat Daan goed tussen slordige passing van de verdediging van Altior. Aan de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij vanuit de moeilijke hoek de bal snoeihard langs de keeper. 0-2. Een kleine tegenvaller voor de JO15-1 was dat Altior vlak voor rust de aansluitingstreffer wist te scoren. De spits van de thuisploeg kon de bal in het doel schuiven. 1-2 bij rust.

In de tweede helft had Nieuwkoop het in de beginfase lastig en Altior was gevaarlijk. Gelukkig is onze keeper Thijs in topvorm de laatste weken, want met een aantal knappe reddingen hield hij ons wederom op de been. Na tien minuten in de tweede helft kwamen we zelf weer meer tot voetballen en kregen we weer kansen. Eerst was Yoren dichtbij een treffer, maar zag de keeper redden. Milan de Jong schoot een vrije trap over. In de 49ste minuut werd opnieuw goed druk gezet op de voetballend onstabiele achterhoede van Altior. Yoren kreeg de bal in de voeten geschoven van de keeper en schoot vervolgens binnen. 1-3.

In de slotfase was de tank bij Altior leeg en kon Nieuwkoop nog verder weg lopen. Salah wist op het middenveld de bal goed te veroveren, kon doorlopen richting het doel en schoot de bal goed in de korte hoek langs de keeper. 1-4. Een paar minuten later volgde misschien wel de mooiste goal van de avond. De aanval begon aan de rechterkant, waar Senna en Olivier zich met een goede combinatie onder de drukte uit speelden. Het spel werd vervolgens verlegd naar de linkerkant, waarna de bal uitkwam bij Tieme. Hij schoot de bal van afstand precies onder de lat in het doel. 1-5.

Een mooi resultaat tegen de koploper uit de andere 2e klasse. Voetballend is er veel vooruitgang te zien bij onze ploeg en dat is een mooi teken. Er straalt ook steeds meer spelplezier van af bij de groep en dat is het belangrijkste! Complimenten voor het spel van vanavond. Complimenten ook aan Lucas, die echt een ijzersterke wedstrijd speelde. Ons andere JO13-1-talent Milan Siebers voelde zich niet lekker en kon daardoor helaas maar een kwartier spelen, maar ook hij gaat zeker nog een volgende kans krijgen. Maar eerst uitzieken. Beterschap Milan! Zaterdag nemen we het in de competitie op tegen ASW JO15-1, om 14:30 uur in Waddinxveen.