E-pupillen, E3, Groep 5 04

21 september 2013 10:15

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de hekkesluiter Alphense Boys E5 op het programma. Sem (E5) en Simon (E6) speelden met ons mee, omdat we zelf drie spelers hadden die genoten van een welverdiend weekendje weg.

Alphense Boys had besloten zich wat te versterken met 2 invallers uit de E4 en dat was in het begin ook wel te merken. Nieuwkoop was in het begin nog wat zoekende, maar het tikkie takkie voetbal begon er steeds meer in te komen.

Na wat gemiste kansen en goed keeperswerk van de doelman van Alphense Boys konden we halverwege de eerste helft toch de score openen. Bram gaf een mooie dieptepass op Indy en die ronde kalm af 1-0. Kort daarna kwam Bram alleen voor de keeper. In eerste instantie redde de doelman, maar de rebound werd onverbiddelijk door hem binnengeschoten 2-0.

Pogingen van Alphense Boys om wat terug te doen werden door Maik, Quinten, Boyd en onze Simon kalmpjes opgelost. Vlak voor rust kon Indy profiteren van een foutje van de keeper die de bal losliet. Vanaf de achterlijn wist hij met een mooi balletje de 3-0 in te schieten.

Na rust begon Alphense Boys wat scherper en ze maakte een mooie goal. Onze jongers waren gelijk weer wakker en begonnen elkaar weer aan te spelen. Bram krulde een corner naar de eerste paal die via een speler van Alphense Boys binnenviel 4-1. De ruimtes werden steeds groter en daar maakten onze jongens goed gebruik van.
De vrijgespeelde Sem speelde de bal perfect in de loop van Norten die de 5-1 binnenschoot. Kort daarna was Norten de aangever op Bram die in een keer uithaalde. De keeper probeerde de bal nog tegen te houden, maar een zere hand en 6-1 was het resultaat.

Het vertrouwen groeide en onze verdedigers begonnen steeds beter aan te sluiten. Boyd pikte de bal op op het middenveld, passeerde een tegenstander en schoot met een mooi afstandschot de 7-1 binnen. De koek was nog niet op, want Indy mocht vlak voor tijd nog een corner nemen. Ook zijn scherpe corner werd door Alphense Boys zelf binnengetikt, eindstand 8-1.

Bij de strafschoppenreeks wist Simon zich nog even te onderscheiden als penaltykiller met ondermeer een geweldige save en slechts 1 tegentreffer. Mannen complimenten weer en een extra bedankje voor onze invallers die niets onderdeden voor de rest. Een prettig idee voor de coach dat er in de andere E- teams voldoende talent rondloopt dat gewoon mee kan doen in een hoger elftal.

Lekker trainen weer deze week en tot zaterdag, dan spelen we thuis tegen WDS E2 om kwart over tien.