E-pupillen, E3, Groep 5 04

5 oktober 2013 10:15

R. Piké

Voor het eerst dit seizoen kwamen 2 spelers door verschillende redenen te laat in de kleedkamer. Het team gaf aan ze dit keer hard nodig te hebben dus werd de gebruikelijke sanctie (starten in de wissel) bij wijze van uitzondering niet toegepast.

Onze start was veelbelovend. De bal ging keurig van voet naar voet en de tegenstander schrok hier zichtbaar van. Na een minuut of 5 begon de tegenstander de strijd aan te gaan en het spel golfde heen en weer. Slordig uitverdedigen en goed druk zetten van onze aanvallers werd beloond, Norten strafte de kans genadeloos af 1-0. Dit deed de tegenstander besluiten er een schepje bovenop te doen en wij moesten steeds verder terug. We konden elkaar niet meer goed vinden en de uitverdedigde ballen kwamen net zo hard weer terug. Doelman Jaap en de verdedigers konden nog een paar keer uitstekend redden en ook paal en lat waren aan onze kant. Helaas konden we niet voorkomen dat een slordige terugspeelbal de 1-1 inleidde. Gelukkig konden we deze stand volhouden en maakte Lars er zelfs met een bekeken vrije trap voor rust nog bijna 2-1 van, de keeper redde knap. Limonade en een peptalk van het technisch trio zorgde wederom voor een goede start in de 2e helft. Het voetbal kwam weer helemaal terug en we drukten BSC achteruit. Goeie kansen voor Sem en Indy werden knap gered door de keeper van BSC. Halverwege de tweede helft begon de tenstander er weer een echter wedstrijd van te maken. Een goede corner werd keurig door een volledig vrijstaande speler (oeps!) binnengekopt 1-2. We dreigden het goede spel even weer kwijt te raken, maar de uitstekend spelende Maik en Jaap zorgden ervoor dat we in de wedstrijd bleven. In de laatste fase golfde het spel heen en weer, maar we konden helaas niet meer de gelijkmaker binnenschieten. Een terechte uitslag, maar met iets meer geluk hadden we een punt kunnen pakken. De teleurstelling was zichtbaar, maar het patatje met limonade na afloop van de jarige trainer/coach maakte dat iedereen toch met een tevreden gevoel naar huis kon gaan.

Volgende week spelen we uit tegen Alphia E3 om 9:00 uur, we gaan weer voor de 3 punten mannen!