Nieuwkoop ruikt kampioenschap na zege op Stompwijk '92

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Waar bij veel mensen de focus ligt op de KNVB Bekerfinale van komende woensdag, 'moest' Nieuwkoop deze zaterdag eerst nog in actie komen tegen Stompwijk '92. Ook niet onbelangrijk, want Nieuwkoop staat sinds vorige week bovenaan in de competitie. Het werd een geweldige zaterdag, want er werd niet alleen gewonnen... alle concurrenten lieten punten liggen en dus kan Nieuwkoop het kampioenschap ruiken.

Nieuwkoop had vanaf de start van de wedstrijd veel de bal. Echt gevaarlijk kon de ploeg van Boris van Es lange tijd niet worden. De beste mogelijkheid was na een kwartier voor Dave Verhage. Hij miste de bal en zag zijn kans dus in rook opgaan. De eerste echte kans was direct een doelpunt. Na twintig minuten voetballen kreeg Sam Vijfhuizen de bal mee in de diepte en tikte de bal achter de grabbelende keeper. 1-0.

Na de goal had Nieuwkoop een duidelijk overwicht. Al snel kreeg het via Vijfhuizen een nieuwe kans, maar deze poging ging naast. Na een half uur voetballen raakte de aanvaller ook nog eens de lat, nadat daarvoor Dirk van den Haak ook een kans had gemist. Aan de andere kant kreeg Stompwijk '92 nauwelijks kansen. Toch was het oppassen voor die ene mogelijkheid, die ook kwam. Een van richting veranderd schot stuiterde net naast het doel van Boekestein.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Nieuwkoop was constant in de aanval en dus was het ook wachten op die tweede treffer. Kansen van Thijs van der Zon en Joris Verweij troffen geen doel, maar tien minuten na rust was het toch Verweij die het doelpunt wist te maken. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij de bal binnen en maakte zo de 2-0. Kort hierna vond de aanvoerder opnieuw het net. Hij kreeg een diepe bal goed mee in de diepte en zag dat de keeper de bal miste. Verweij kon de bal vervolgens zo het doel inlopen. 3-0.

In de slotfase kwam er nog één doelpunt bij. Invaller Hamza El Marajie werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna Thijs van der Zon vanaf de penaltystip de 4-0 kon maken. Nog wat kansen in de slotfase konden niet worden benut, waardoor een eenvoudige 4-0 zege op het scorebord stond. Na afloop kwam het goede nieuws dat zowel Aarlanderveen, Koudekerk als Blauw-Zwart alle drie hadden verloren. Nieuwkoop heeft daardoor het kampioenschap in het zicht. Dat kan volgende week uit bij Koudekerk dus gaan gebeuren. Maar eerst... woensdag de bekerfinale uit tegen XerxesDZB.