Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na een overwinning, gelijkspel en nederlaag wachtte dit weekend de derby tegen Aarlanderveen voor SV Nieuwkoop. Een duel dat in de voorbereiding op dit seizoen ook al werd gespeeld en toen, net als deze editie, in 2-2 eindigde.

De openingsfase was van allebei de partijen flink aftasten. Het leek zo nu en dan op schaken en echte kansen waren er dan ook niet. Het was Nieuwkoop dat na een kwartier voetballen iets meer druk begon te zetten en zo nu en dan kleine kansjes kreeg. De beste mogelijkheid kwam van de voet van Sam van der Hoorn, maar dat kwam vooral omdat Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn de bal nog even liet glippen. De sluitpost wist zichzelf te corrigeren en een goal te voorkomen.

Na een half uur voetballen moest Nieuwkoop verder zonder de geblesseerd geraakte Daan Zuijdervliet. Boy Vork nam zijn plaats over. Met Vork in het veld kwam Nieuwkoop kort daarna op een 1-0 voorsprong. Sam Vijfhuizen schoot een vrije trap schitterend via de onderkant van de laat raak. Nog geen vijf minuten later trok Aarlanderveen de stand alweer gelijk. Thom Nouwens benutte een strafschop, na een overtreding van Mike Boelee. Hij haakte de aanvaller nadat doelman Thomas Boekestein de bal uit zijn handen liet glippen. Zo zochten de twee teams de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

De start van de tweede helft was voor Aarlanderveen, dat de druk op Nieuwkoop steeds meer opvoerde. De slordigheden van Nieuwkoop konden echter lange tijd niet worden afgestraft door de ploeg van Sander van Dijk. Na 66 minuten gebeurde dit wel. Een aangeraakt schot van afstand verdween door de benen van Boekestein het doel in. 1-2.

De Aarlanderveense treffer was het startschot voor Nieuwkoop om meer risico te gaan nemen. Toch leken de bezoekers lange tijd niet in de problemen te komen. Sterker nog, Aarlanderveen kreeg twee opgelegde kansen om het duel te beslissen. Moussa Kalisse kreeg die mogelijkheden, maar de eerste kopte hij over en de tweede schoot hij na het passeren van Boekestein over het lege doel heen. In de vierde minuut van de blessuretijd lukte het Nieuwkoop toch om door de Aarlanderveen-verdediging heen te komen. Hamza Elmaraije rommelde zich langs een aantal tegenstanders en schoot binnen. Zo stond er toch weer een 2-2 eindstand op het scorebord bij deze derby.

Aanstaande dinsdag speelt Nieuwkoop in de knock-out-fase van de beker een thuiswedstrijd tegen Olympia.