Bateweg 76
2481AN
WOUBRUGGE
tel. 0172-518754

Na een week zonder wedstrijd mocht de JO15-1 dit weekend aantreden voor de tweede competitiewedstrijd na de winterstop. Vorige week ging het duel niet door, omdat tegenstander SJZ te weinig spelers had. Dit weekend moesten we afreizen naar Woubrugge.

Meerdere spelers hadden vrienden of oude bekenden rondlopen op het veld, waardoor de afgelopen dagen de verhoudingen al flink op scherp waren gezet over en weer. Vrijdagavond laat is er zelfs een voortuin in Woubrugge aangekleed met oranje vlaggetjes en een shirt en sjaal van SV Nieuwkoop. We moesten deze zaterdag dan ook maar het daad bij het woord gaan zien te voegen. Eerder dit seizoen lukte dat al. Toen wonnen we een oefenduel met 5-3 van Woubrugge.

We speelden vandaag voor het eerst in 4-4-2. Na wat wedstrijden waarin het niet lekker liep werd het toch eens tijd voor iets nieuws. Er was veel enthousiasme over deze formatie en we hebben er ook goed op kunnen trainen. Voor een eerste keer in een nieuwe formatie vlogen we ijzersterk uit de startblokken. Binnen vijf minuten was Daan met een goede loopactie zijn man te slim af. De voorzet kon net niet worden binnengetikt door Pim. Aan de andere kant was Woubrugge gevaarlijk met een schot naast het doel, maar toch wisten wij de score te openen. Een goede diepe bal van Milan werd opgepikt door Daan. Hij kon doorlopen en de bal achter de doelman schuiven. 0-1!

Kansen bleven volgen. Hassan probeerde het bijvoorbeeld eens met een hard schot vanuit de stuiter. De redding van de Woubrugge-doelman was erg knap. Ook Luuk probeerde het. Uit een hoekschop schoot hij de bal net voorlangs. Zuur was de gelijkmaker van de thuisploeg die volgde. De bal viel ietwat ongelukkig achter Melle. 1-1. Lang treuren deden we niet, want direct na de aftrap legden we een mooie aanval op de mat en maakte Milan uiteindelijk de 1-2 door de bal over de keeper heen te tikken.

Daarmee was het nog niet gedaan voor de eerste helft. Een nieuwe poging van Milan werd gered en Daan zag een poging voorlangs vliegen. Na een half uur spelen wist Daan wel zijn tweede te maken. Uit een corner viel de bal vanuit de kluts uiteindelijk binnen. 1-3. Een schot van Senna had zelfs de vierde treffer kunnen betekenen, maar de bal spatte uiteen op de lat. Na een geweldige eerste helft stond er een mooie tussenstand van 1-3 op het scorebord. Terecht, want we speelden met lef, heel veel strijd en goed voetbal. Maar... bloemen krijg je pas bij de finish.

Na de rust hadden we het duel via Daan in het slot kunnen gooien. Zijn poging rolde voorlangs. Hierna kwam Woubrugge terug in het duel. Uit een intikker van dichtbij werd de 2-3 gemaakt. Dat was even slikken voor ons, want in plaats van 1-4 (wat terecht was geweest) stond het ineens 2-3. Toch bleven we gaan. Mees, Finn en Floor kregen direct goede kansen, maar toch viel direct hierna aan de andere kant de 3-3 binnen. Opnieuw even slikken.

Via Milan hadden we snel de voorsprong weer kunnen pakken, maar het was uiteindelijk Woubrugge dat dat deed. In korte tijd sloegen ze twee keer toe. 4-3 en 5-3. We schakelden niet goed om, het middenveld was weg en Woubrugge kon bij iedere counter eenvoudig oversteken en hun gevaarlijke linksbuiten zoeken. Dit leverde ook nog de 6-3 en 7-3 op. Zo werd het uiteindelijk een ietwat geflatteerde zege voor de thuisploeg. De druiven zijn voor ons zuur, maar we trekken hier wel goede lessen uit. Ook mogen we zeker de goede drie kwartier die we vandaag wel gespeeld hebben, niet vergeten. Voldoende perspectief dus voor de komende duels, maar wel proberen te leren van de foutjes die we maken.