Bodegraafsestraatweg 52
2805GR
GOUDA
tel. 0182-515518

Na een weekje vakantie en een vrije zaterdag werd de draad deze week weer opgepakt door de JO15-1. Iedereen weer met frisse moed aan de bak. Na wat onzekerheid of onze wedstrijd door kon gaan, bleek dat we aan het begin van de middag gewoon in actie mochten komen tegen Olympia.

In Gouda moesten we het doen zonder Melle, Lucas, Senna, Hassan en Luuk. Een flinke tegenvaller. Gelukkig hadden we Dax en Finn van de JO14-1 erbij en ook Tijmen uit de JO13-1 was op het laatste moment bereid om met ons mee te gaan. Eerder dit seizoen wisten we twee keer te winnen van Olympia (4-2 en 6-4), maar gezien de resultaten maakt die ploeg wel een ontwikkeling door. Een interessante ontmoeting dus op papier.

De openingsfase was van twee kanten vrij stabiel. We wisten waar we het wilden halen vandaag en dus loerden we op die momenten. Totdat we na tien minuten bij een aanval van Olympia ineens iets te snel instapten. Er kwam ruimte te liggen voor de thuisploeg en die maakte daar gretig gebruik van. 1-0. Kort hierna kregen de rood-zwarten een nieuwe kans. Een hard schot vloog net over het doel van Dax. De laatste grote mogelijkheid die Olympia kreeg in de eerste helft was een hard schot van afstand, die boven Dax op de lat uiteen spatte.

Zelf hadden we moeite om tot kansen te komen. Veel liep stuk op het middenveld. Wel kon Daan na twee heel goede drukmomenten ook twee kansen krijgen. Helaas was bij allebei die momenten de keeper een sta in de weg, waardoor we met een 1-0 achterstand de kleedkamer in gingen.

Na de rust kwam Finn Tensen in de ploeg. En ondanks dat het voor hem een stapje hoger was, maakte hij een hele goede indruk. Het was dan ook Finn die, met een mooie pass buitenkant voet, Milan oog in oog met de Olympia-keeper zette. Helaas schoot Milan iets te vroeg, waardoor de keeper kon redden. Kort hierna was het Daan die op pad mocht naar de keeper. Net toen hij het strafschopgebied in kwam, werd hij onderuit getikt door zijn tegenstander. De enige die dat niet zo zag was de scheidsrechter. Geen penalty dus.

In de laatste fase van de wedstrijd hebben we het systeem veranderd en kwam ook Tijmen in de ploeg als rechtsbuiten. Ook hij bracht goede energie, durfde zich te laten zien en had een aantal goede momenten. Helaas kregen we in de slotfase uiteindelijk de deksel op de neus en liep Olympia uit naar 2-0 en (onnodig) 3-0.

Complimenten aan onze invallers Dax, Finn en Tijmen. Alle drie echt goed gespeeld. Volgende week voor ons weer nieuwe kansen. Dan spelen we thuis tegen Haastrecht.