Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Haastrecht op bezoek. Deze ploeg is gepromoveerd uit de 2de klasse, maar stond bij aanvang van deze speelronde op een knappe vierde plaats in de stand. Een uitdaging dus, maar vol vertrouwen ging de JO15-1 op jacht naar de eerste punten van deze competitie.

Deze week bestond vooral uit de jacht naar een keeper. Melle is namelijk geblesseerd. Die keeper werd uiteindelijk onze eigen Pim, die aangaf wel op doel te willen gaan staan dit duel. Erg sterk! Verder moesten we het ook doen zonder Lucas en Mees. Gelukkig sloot Vince van de JO15-2 bij als extra speler.

We schoten deze keer uit de startblokken. Haastrecht was duidelijk even verrast. De JO15-1 was ontzettend gretig om eindelijk weer eens een mooi resultaat te gaan boeken. Na vijf minuten kreeg Floor de bal goed mee in de diepte, waarna ze keurig binnen schoot. 1-0. Direct hierna was het Daan die op avontuur ging in het strafschopgebied van de tegenstander. Tijdens die reis werd hij onderuit getikt. Penalty dus! Finn schoot deze koelbloedig binnen voor een vroege 2-0 voorsprong.

Verdedigend stond het bij ons als een huis en dus had Pim weinig zware klussen te doen tussen de palen. Zelf bleven we kansen krijgen. Een goede voorzet van Hassan leek een prooi voor de Haastrecht-keeper, maar hij liet de bal glippen. Daan kreeg 'm voor het intikken, maar had daar even geen rekening meer mee gehouden en zag de bal naast rollen. Ook Quinn en Milan kregen voor de rust nog een kans, maar het derde doelpunt bleef uit. Wel was er nog een schoenwissel te noteren. Daan kreeg een trap op zijn schoen, wat gelijk het einde van die schoen betekende. De rest van de wedstrijd speelde hij op de linkervoetbalschoen van de trainer, die hij toevallig bij zich had.

Na rust brachten we Vince in de ploeg. Met zijn snelheid kon hij aan de rechterkant voor dreiging gaan zorgen. Toch kwamen we niet helemaal lekker uit de kleedkamer. We moesten de scherpte weer even hervinden en Haastrecht ging op zoek naar kansen. Het deelde al snel een waarschuwing uit, toen een poging 1 op 1 met Pim hoog over werd geschoten. Twee minuten later werd de ruimte opnieuw gevonden, wat nu de 2-1 betekende.

Zelf kregen we een enorme kans om de wedstrijd te beslissen. Vince schoot hard op de lat, waardoor het dus spannend bleef. Haastrecht voerde de druk steeds verder op, ondanks dat ze door een gele kaart nog even met tien man stonden. Per toeval kreeg de spits van de bezoekers de bal mee de diepte in en kon 1 op 1 met Pim gaan. Het was uiteindelijk Finn die na een geweldige sprint de bal net op tijd voor de voeten van zijn tegenstander wegtikte.

We leken stand te houden, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Een hoekschop leek binnen te worden gekopt door Haastrecht. Het laatste redmiddel kwam van de hand van Finn. Letterlijk, want het enige wat hij nog kon doen om de goal te voorkomen, was de bal met de hand tegen de lat duwen. Penalty en een rode kaart als gevolg. Ondanks dat Pim er dichtbij zat, ging de strafschop er toch in. 2-2, waarna het direct klaar was.

Aan de strijdlust lag het zeker niet en het eerste puntje is binnen. Maar zuur is het natuurlijk wel. Met deze inzet kunnen we volgende week tegen de mede-nummer laatst SJZ gewoon drie punten pakken. Complimenten aan Pim voor het keeperswerk en ook aan onze invaller Vince. Op naar volgende week!