Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Waar voor veel teams in onze poule de competitie vorige week al ten einde kwam, mochten wij deze week nog twee keer op komen draven. Dinsdag gingen we kansloos onderuit tegen Sportlust '46 (1-4) in een slechte wedstrijd van onze kant. Zaterdag sloten we de competitie af met een mooi, maar ook zuur punt bij Meerburg.

We trapten vandaag af op het spectaculaire tijdstip van 08:30 uur. Dat hadden de heren en dame uit ons team sinds de E-tjes al even niet meer meegemaakt. Tel daar - voor een paar - een tentfeest in Aarlanderveen bij op en dan kun je verwachten dat er hier en daar wat kleine oogjes zichtbaar waren in de kleedkamer. Gelukkig was iedereen wakker genoeg om er volle bak in te vliegen in dit laatste duel.

De eerste helft ging lange tijd gelijk op. Meerburg speelde veelal rustig de bal rond, maar kon niet tot echte kansen komen, omdat het bij ons achterin goed stond. Zelf waren we iets te onrustig in balbezit, waardoor ook wij niet tot kansen konden komen. We leken de rust dan ook met een gelijkspel te gaan halen, totdat bij een hoekschop een Meerburg-speler ineens vrij voor Melle opdook. Deze speler werd even gemist door onze verdediging, probeerde te scoren, maar kwam al vallend op de bal te zitten. Via wat gerommel kreeg hij de bal toch in het doel. 1-0. Kort daarna kregen we bij een omschakeling opnieuw de deksel op de neus, waardoor we de kleedkamer opzochten met een onnodige 2-0 achterstand.

In de kleedkamer moesten we de boel weer even op scherp zien te krijgen. We waren namelijk zeker niet minder dan Meerburg en dus moesten we blijven vechten en erin blijven geloven. En dat deden we. Kort na rust overleefden we twee grote kansen van Meerburg, maar daarna kregen we echt grip op de wedstrijd. Dit leverde vijf minuten na rust de 2-1 van Daan op. Hij kreeg de bal mee, zag de keeper uitglijden in zijn doel en schoot de bal vervolgens via diezelfde keeper het doel in.

Zo kwamen we beter in de wedstrijd, ondanks dat we tot weinig kansen bleven komen. Aan de andere kant hield Melle ons met twee geweldige reddingen in de wedstrijd. Daarna wisten we onszelf te belonen. Daan kreeg de bal mee in de diepte en zag hoe Hassan deze overnam toen deze iets voor hem uit stuiterde. Hassan nam de bal goed mee naar de buitenkant en schoot de bal hard met links binnen in de korte hoek. 2-2! Zo bleken wij ook erg effectief vandaag.

Nu moesten we onszelf dan ook maar echt gaan belonen. Nadat Daan een goede kans naast schoot was het Mees die in de tweede minuut van de blessuretijd de bal in het midden goed mee kon nemen en in de verre hoek binnen schoot. 2-3! Zo leken we op de winst af te gaan. Dat was ook het moment dat de scheidsrechter zich met de wedstrijd ging bemoeien, helaas. Eerst werd Hassan eruit gestuurd met geel na een opzichtige handsbal (beetje overdreven). Vervolgens konden we nog even genieten van de blessuretijd, want deze duurde liefst vijf minuten. Zoveel had het spel toch niet stilgelegen. Meerburg maakte er gretig gebruik van en maakte uit een corner - waarbij de bal ook nog door een Meerburg-hand werd geraakt - de 3-3. Direct daarna volgde het laatste fluitsignaal.

Ondanks dat er vooral veel frustratie overheerste, mogen we vooral ook trots zijn op hoe we ons terug hebben geknokt in dit duel. Dat deden we ook met twee mooie goals. Laten we ons daar maar aan vasthouden. De competitie is voorbij, maar over drie weken (17 juni) spelen we nog een mooi toernooi bij Alphia.