1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na een sterke voorbereiding was het zaterdag tijd voor het eerste competitieduel van de JO17-1. ASW kwam op bezoek. Tijd om onszelf te belonen voor die goede eerste weken.

Direct viel op hoe fysiek ASW was. Al tijdens de warming-up was zichtbaar dat het grote gasten waren. We konden onze borst dus natmaken. Ondanks dat gegeven begonnen we goed aan de wedstrijd. ASW oogde onrustig in balbezit en had moeite met de druk die we gaven op hun laatste linie in hun opbouw. Toch kantelde onze tegenstander de wedstrijd daarna snel. Wij kregen het erg lastig met hun gevaarlijke spitsenduo. We kregen al snel een waarschuwing te verwerken via een bal op de paal, maar na 11 minuten voetballen was het alsnog raak. Kort daarna ontsnapten we opnieuw twee keer aan een tegengoal.

Zelf kwamen we nauwelijks tot kansen. Totdat in de 26ste minuut Olivier de bal meekreeg en breed kon leggen op de meegelopen Tieme. Hij schoot keurig raak. Dat was het moment dat de trainer van ASW zijn wisselspeler, die stond te vlaggen, influisterde zijn vlag omhoog te doen. Het commando werd uitgevoerd en de scheidsrechter - die tijdens de situatie kennelijk wat dromerig van het zomerzonnetje stond te genieten - had dit als enige niet door en keurde de goal af. Extra zuur was de 0-2 die in de omschakeling direct volgde. Daarna bleek het niet te houden en liep ASW ook uit naar 0-3 en 0-4.

We hadden het lastig met de twee goede spitsen van ASW en de fysieke kracht en het stevige spel van hun teamgenoten. Toch ging het de tweede helft een stuk beter. We hadden de zaken beter voor elkaar en gaven achterin weinig meer weg. Zelf voetbalden we ons naar wat kansen, via onder andere Yoren, Olivier en Daan. Helaas wilde de bal ook steeds net niet goed vallen, waardoor we niet tot scoren kwamen. In de laatste minuten voorkwam Dax nog een vijfde tegentreffer, door in een 1 op 1 situatie knap redding te brengen.

Zodoende was de eindstand dus 0-4. Een pittige, maar leerzame start van de competitie. Volgende week nieuwe kansen tegen ESTO.