72'
Thijs Gehlen (intikker)
74'

14 oktober 2023 10:00

Nu de eerste fase erop zit, kijken we langzaam vooruit richting de tweede competitiefase. In de tussentijd speelt de JO17-1 twee oefenduels, waarvan zaterdag de eerste werd afgewerkt. In en tegen Zevenhoven werd met 1-3 gewonnen.

Zevenhoven eindigde eerste in de 2e klasse en zal de volgende competitiefase misschien bij ons in de poule komen. Een mooie kans dus om ons te meten met deze tegenstander. Dat deden we zonder Naud, Olivier, Luuk en Senna, maar met Pim van de JO16-1. Deze wedstrijd was ook een mooie kans voor een aantal spelers die de afgelopen periode wat vaker op de bank zaten, om wat langer te spelen.

Derby's zijn altijd lastige duels. Zo ook deze. Allebei de ploegen hadden moeite om tot kansen te komen. Aan onze kant was dat te danken aan een sterk staande verdediging met Jelte, Milan, Tyler, Justijn en Pim en de goed keepende Dax. Aanvallend hadden we het lastig met het blok verdedigers van Zevenhoven en de slordigheden van onszelf. Het leek wat dat betreft erg op de eerste helft van vorige week tegen Olympia, waarin we onnodig meegingen in het niveau van onze tegenstander. Via Daan en Tieme kregen we in de eerste helft twee goede kansen, maar die gingen er niet in.

Toch gingen we wel met een voorsprong de rust in. En als je dan toch moet scoren, kan het maar beter een fraaie treffer zijn ook. In vijf passes lukte het ons om via doelman Dax bij de scorende Tieme uit te komen en dan ook nog eens op een manier die we veel hebben getraind. Een uit het boekje dus. 0-1. Vlak voor rust was het Dax die met een fraaie redding kon voorkomen dat Zevenhoven uit een vrije trap de 1-1 kon maken.

In de tweede helft lieten we duidelijk een ander gezicht zien. We gingen beter voetballen en waren sterker in de duels. Toch hadden we het lastig met het sterke centrale duo van Zevenhoven, waardoor onze goede aanvallen steeds rondom het strafschopgebied spaak liepen. Het belangrijkste was om geduld op te brengen en te wachten op dat ene foutje in de verdediging. Maar dat ene foutje maakten wij zelf. Bij een hoekschop stonden we even niet op te letten en kon zo de 1-1 worden gemaakt. Zuur, want we gaven vrijwel niks weg.

Toch lukte het ons om de rug te rechten en het geduld werd beloond. In de laatste tien minuten werd Zevenhoven volledig gekraakt en bleken wij over de langste adem te beschikken. Daan en Yoren kregen twee goede kansen, maar het was Thijs die de bevrijdende 1-2 kon maken. Na een goede steekbal van Salah speelde Thijs de keeper uit en kon de bal binnen schieten. Direct na de aftrap van Zevenhoven werd de bal opnieuw veroverd en lag er een gigantisch gat achterin bij Zevenhoven. Dit werd opnieuw gezien en zo mochten Daan en Yoren samen richting het vijandige doel. Daan wist dit keurig af te maken. 1-3. Via Thijs, Daan en Tieme kregen we nog kansen om de score nog hoger op te doen lopen, maar we konden tevreden zijn met de 1-3 overwinning.

Opnieuw een goede tweede helft na een mindere eerste, maar het geduld werd beloond in dit lastige duel. Complimenten aan het team en aan invaller Pim! Volgende week oefenen we thuis tegen Ter Leede JO17-1.