Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na de 7-0 nederlaag van vorige week tegen FC Oegstgeest stond zaterdag de derde ontmoeting van het seizoen met ESTO op het programma voor de JO17-1. De eerste keer werd met 1-2 verloren, de vorige keer met 9-1 gewonnen. Een kopie van laatstgenoemde wedstrijd zouden we niet krijgen, was de verwachting. Niets bleek minder waar, want de JO17-1 rechtte de rug na de nederlaag van vorige week en won ruim van ESTO: 7-1.

We moesten het doen zonder de geblesseerde spelers Salah en Jelte. Maar de 14 die er stonden, zaten er vanaf de eerste seconde fel bovenop. Na de openingsfase - die in balans was - kwam SV Nieuwkoop na tien minuten voetballen op voorsprong. Daan maakte een goede actie aan de rechterkant, zijn strakke voorzet bereikte Yoren. Hij kon van dichtbij de 1-0 erin schuiven.

We stonden een stuk beter dan vorige week. Ook het aanvalsspel zag er een stuk beter uit. Dit resulteerde dan ook in mooie aanvallen. Vlak na de openingsgoal kregen we dat opnieuw te zien. Uiteindelijk was het Tieme die van dichtbij tegen de lat aanschoot. ESTO probeerde gevaarlijk te worden met diepe ballen achter onze verdediging. Maar de defensie had dit goed onder controle, waardoor de uitploeg nauwelijks gevaarlijk kon worden. Zelf bleven we dat wel. Na een goede voorzet van Tieme was het ditmaal Daan die de lat raakte. Toch kwam voor rust een verdubbeling van de scoren. Opnieuw een fraaie aanval. Thijs ontsnapte aan de rechterkant en vond Yoren in het strafschopgebied. Hij maaide de bal hard de verre hoek in. 2-0.

De stemming in de rust was dan ook positief. Toch wisten we dat we scherp uit de kleedkamer moesten gaan komen. En dat gebeurde. Binnen no-time kon Yoren oog in oog met de ESTO-doelman verschijnen. Met een fraaie lob maakte Yoren zijn hattrick en daarmee de 3-0. Bij ESTO gingen de hoofden omlaag en dit bood ruimte voor ons om nog meer goals te gaan maken. Daan was op dreef en vond na een goede actie aan de rechterkant Milan Siebers in het strafschopgebied. Zijn poging ging in het zijnet.

Yoren had na drie goals nog niet genoeg en ging op jacht naar zijn vierde. Na goed doorzetten, het veroveren van de bal en een fraaie actie kon hij die vierde goal ook eenvoudig het doel in schuiven. 4-0. Na vier keer Yoren was het ook tijd voor een andere doelpuntenmaker. Tieme kreeg de bal toegespeeld op de rand van het strafschopgebied, nam de bal fraai achter zijn standbeen mee en kon zo de 5-0 inschieten.

Na deze sterke fase was het even de beurt aan ESTO, dat een paar keer gevaarlijk werd voor het doel. De 5-1 kon ook even niet uitblijven. Thijs haalde een inzet nog goed van de lijn, maar in de rebound was het wel raak. Paniek leverde dat absoluut niet op. Sterker nog, de JO17-1 ging zelf weer op jacht naar doelpunten. Een snel genomen vrije trap van Olivier kwam bij Milan Siebers terecht. Hij draaide goed open en schoot binnen. 6-1. Milan was daarmee nog niet klaar, want een minuut later leverde hij een perfecte assist af op Kyan, die de 7-1 mocht maken. Ook Daan kreeg in de slotfase nog een goede kans, maar de achtste treffer kwam er niet.

Een geweldige manier om de rug te rechten na de ruime nederlaag van vorige week. Met mooi aanvalsspel en goed verdedigend werk. Dit smaakt naar meer! Op naar het uitduel tegen FC Lisse van volgende week.