O23-2 wint eerste duel na winterstop van Warmunda

Herenweg 92 A
2361EV
WARMOND
tel. 071-3010683

De eerste wedstrijd voor de O23-2 stond vandaag op het programma.  En wel uit in Warmond bij Warmunda om 12.30 uur.  Om 11.00 uur verzamelen is wel lastig voor sommige mensen. Er moest nog een speler opgehaald worden thuis nadat hij uit zijn bed was gebeld.  Maar ook de shirts stonden nog bij iemand thuis. Gelukkig waren we nog niet ver weg dus ook dit werd opgelost.

Leider Aart had een mooi 4-4-2 systeem bedacht en zo werd er aan de wedstrijd begonnen. Onder een heerlijk zonnetje op het kunstgras was de opening voor Warmunda. De Nieuwkopers werden gelijk onder druk gezet en kwamen goed weg toen Warmunda de lat raakte. Maar na 10 minuten voetballen was daar een messcherpe counter van de oranjehemden. De bal kwam uit de lucht in de richting van onze linkshalf. Die bedacht zich geen moment en schoot hard binnen in de bovenhoek. 0-1. Dit gaf wat rust en gaandeweg gingen de oranjehemden beter voetballen. Er werden nog wat kansen gemist over en weer, maar op slag van rust sloegen de Nieuwkopers toe. Na fout uitverdedigen door Warmunda kwam de bal voor de voeten en die wist hier wel raad mee. 0-2. Maar de 0-3 was een prachtig doelpunt.  Met een paar straks passes stonden de Nieuwkopers in de 16 meter van Warmunda en de bal werd tussen een aantal spelers doorgespeeld naar de vrij staande spits die zo de bal rustig kon binnen tikken.

Na de rust begon Warmunda fel aan de tweede helft. Dit leverde in de 65ste minuut de aansluitingstreffer op. 1-3. De Nieuwkopers waren het even kwijt en als je dan wat grote kansen mist kan het nog lastig worden. Gelukkig was onze spits scherp vandaag. Hij werd in de 75e minuut weggestuurd de diepte in na een mooie pass. In zijn eentje op weg naar de keeper... daar wist hij wel raad mee en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. 1-4. Daarna was het verzet gebroken bij de tegenstander en kregen we nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Aart ging met een tevreden gevoel naar huis en met drie punten.  Zijn weekend kon niet meer stuk.

De doelpunten makers van vandaag: Jaap 3x en Melle 1x