Zwammerdam E1

E-pupillen zaterdag, E3, 5e klasse 14

2 november 2013 10:15

T. goedhard

In de bekerronde heeft ons team een prima resultaat neergezet en dit geeft veel vertrouwen richting de competitie.

Vandaag was de tegenstander Zwammerdam E1. Dit team speelde zichzelf een poule omhoog door ongeslagen bekerkampioen te worden met 40 doelpunten voor en 18 tegen.

De tegenstander was duidelijk weer een kop groter. Gelukkig maakt dit geen indruk meer op de meeste spelers en het credo was dan ook meteen druk geven op de bal.

In het begin was het krachtsverschil erg duidelijk. We kregen de ballen niet weg, passes kwamen niet aan doordat de druk te hoog was.

Gelukkig konden we bij balverlies door goed druk te geven ook snel weer de bal veroveren, zodat we toch ook wat samenspel konden creëeren.
Omdat we teruggedrongen werden naar onze eigen helft ging de tegenstander iets te gemakzuchtig met deze situatie om. Waarschijnlijk waren ze dit gewend vanuit de bekercompetitie.

Al snel zagen onze spelers de grote ruimte op de helft van de tegenstander en werden er zonder dat we daar echt op getraind hebben diepteballen gegeven en ging de omschakeling weergaloos snel.

Het was Norten die keurig vrijgespeeld werd en alleen op de keeper af ging en bij de eerste poging de keeper te verslinden. Helaas mislukte zijn poging.

Bij de tweede keer was hij zeer succesvol. Met een goed uitgevoerde sidestep speelde hij de keeper uit en werkte de bal knap in het doel.

De tegenstander had het duidelijk moeilijk met onze verdedigers Quinten, Maik, Boyd en Remco. De laatste komt uit de E4 en had al een wedstrijd in de benen.

Echt uitgespeelde kansen kreeg de tegenstander niet. Hadden ze dan toch een kans dan werd de bal keurig uit het doel gestompt door onze keeper Jaap.

De hoekschoppen werden in het begin nog goed gepareerd en leiden tot weinig problemen. Maar toen gebeurde het dan toch. Na 15 minuten kwam de gelijkmaker, uit een fraai genomen hoekschop en een even fraai schot door de vrijstaande speler.

Sem Esselink uit de E5 mocht weer meedoen voor Lars, die nog steeds met zijn hand in het gips zit. Sem deed dit wederom verdienstelijk.

Gelukkig konden we wat terug doen en maakte Indy de 2-1 door eveneens de keeper uit te spelen en daarna de bal in het doel te werken.

Aan het begin van de 2e helft was het Sem van Doorn die de bal fraai in het doel werkte, nadat hij aangespeeld werd door Norten. En daarna kregen we nog twee hoekschoppen tegen die beide fraai in ons doel werden gewerkt. Het teleurstellene resultaat was een gelijkspel 3-3.

Volgende week mogen we weer uit naar de Alphense Boys E4. Daar gaan we nu toch echt een keer van winnen.