Nieuwkoop D1 kan het tegen VEP niet bolwerken: 5-0 (1-0)

5 - 0

Nieuwkoop JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 07

2 november 2013 10:45

Gisteren boekte de D1 een mooie 3-0 overwinning tegen SCW D1. Vandaag gaan we voor het eggie beginnen tegen VEP D1. Daar hebben we nog wel wat goed mee te maken.

Na de bespreking in de kleedkamer snel naar het veld voor de warming up. Deze was niet helemaal serieus. Snel de shirts aan en beginnen. VEP begon met een paar goede kansen. Maar Nieuwkoop had ook een kans met een goed afstandschot van Robin. Toch was VEP de betere ploeg.

VEP kreeg een corner en werd in de eerste instantie weg gewerkt. Maar de bal kwam toch weer bij een VEP speler. Die gaf voor en werd goed geraakt door een ander VEP-er die net boven keeper Pluk in kopte. Jammer genoeg 1-0 voor VEP.

Na 15 minuten kwam Nieuwkoop op gang. We kregen een corner die werd weg gewerkt door VEP. Weer een corner dus. Die werd minder goed weggewerkt. Via het hoofd van een VEP verdediger kwam de bal tegen de paal aan en ging het doel in.

Goal!

Nee hoor, zegt de scheids. Hij kijkt nog een keer naar de grensrechter. Die schud met zijn vlag, dus geen doelpunt. Daarna was Nieuwkoop nog steeds de betere partij, maar de scheids fluit voor rust.

In de kleedkamer zei de coach dat het niet zo heel slecht ging. Alleen stonden we te veel stil. We dronken wat en gingen we terug naar het veld.

Nieuwkoop was nog steeds de betere ploeg, maar het werd toch 2-0 voor VEP. Toen was Nieuwkoop aan de beurt. Na een paar mislukte kansen was het weer VEP dat scoorde 3-0.

Nieuwkoop had er geen vertrouwen meer in. Na de 3-0 werd het via twee snelle counters 4-0 en 5-0. Ik denk dat het gewoon een terechte overwinning was. Misschien was twee wedstrijden achter elkaar toch te veel.

Volgende week tegen thuis tegen Floreant D1. Dan gaan we ons herpakken. Tot volgende week.