Zwammerdam D1

D-pupillen zaterdag, D4, 6e klasse 10

14 december 2013 10:15

R. Sinnige

Voor de beker hadden we met 8-0 verloren van Zwammerdam D1 dus dit was de kans om wat recht te zetten. Opnieuw was het team kompleet dus dit beloofde wat.

Na een aarzelend begin en een paar kleine kansen voor Zwammerdam ging het wat beter lopen aan Nieuwkoopse kant. Aangemoedigd door vele supporters werd Zwammerdam onder druk gezet.

Na een mooie aanval over links werd Sam op de rand van de 16 meter onderuit gehaald.
Dit leverde een vrije trap op een mooie plek. Sam ging zelf achter de bal staan en nam een aanloop. De bal krulde om de muur en vloog naar de hoek. De keeper van Zwammerdam deed het zelfde en redde heel knap. Jammer voor Nieuwkoop D4.

Nu nam  Zwammerdam het heft in handen en via twee rake aanvallen stond het plotseling 0-2. Ook Nieuwkoop kreeg nog wat kansen maar wist niet te scoren. Zwammerdam deed dit nog een keer voor rust dus de ruststand was 0-3.

Leon nam de mannen in de rust bij zich en vertelde hoe hij het hebben wilde in de tweede helft. De mannen luisterde aandachtig dus het ging goed komen.

Helaas was het geluk niet aan onze zijde want kansen kregen we wel maar de bal wilde er niet in. Bij Zwammerdam liep het beter en zij maakte 0-4.

In de volgende aanval maakte Boris op mooie wijze 1-4 en de mannen leefde weer op.
Helaas Zwammerdam maakte 1-5 en 1-6. Opnieuw kansen voor Nieuwkoop. maar de keeper van Zwammerdam liet geen ballen door of toch wel.

Met een mooie boogbal maakte Jesper 2-6. De supporters geloofde er nog in, "Het kan nog mannen,'' hoorde je vanaf de kant.

Zwammerdam maakte 2-7 en Nieuwkoop kreeg nog een vrije trap op de punt van de zestien. Robin krulde de bal richting het Zwammerdam doel en via een speler van Zwammerdam verdween de bal in het doel. 3-7.