Nieuwkoop JO15-1JM

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 09

25 januari 2014 10:00

Koelman, J.C.L.

Na het teleurstellende gelijkspel (0-0) thuis tegen VVOR, waren wij uit op een revanche. VVOR is een van de mindere ploegen in onze competitie, maar juist tegen die ploegen laten wij teveel punten liggen. Met 7 of 8 spelers voor het eigen doel is het voor ons lastig om daar op de juiste manier mee om te gaan.

In Rotterdam was het toch anders. VVOR was in het begin zelfs de ploeg die, zeker op het middelveld, meer in balbezit was. Wij hadden weinig geluk met de tweede duels. Daar staat tegenover dat Nieuwkoop een uiterst effectieve aanval heeft. Twee counters betekende een 0-2 ruststand op het scorebord. Misschien gezien het spelbeeld van de eerste helft niet helemaal terecht, maar wel lekker.

Na de rust een tegenstander die op zoek ging naar een goal. Dan lijkt het toch of er wat onrust in onze ploeg sluipt, terwijl dat nergens voor nodig is. We stonden beter en waren ook feller in de duels. Jammer dat het dan toch 1-2 wordt. Er werd echter keihard gewerkt door de jongens en de kansen waren zeker aanwezig.

De derde goal liet echter nog wel even op zich wachten en ook aan de zijkant wordt je dan wat ‘onrustig’. Als het maar geen 2-2 wordt…

Gelukkig werd onze inzet beloond met nog twee goals aan het einde van de wedstrijd. Echt een beloning voor ons harde werken. Voetballend kunnen wij echt nog beter, maar eindelijk weer eens 3 punten (na al zeven gelijke spelen) doet ons goed.