Nieuwkoop in eerste officiële wedstrijd langs RVC Reeuwijk: 4-0 (2-0)

RVC '33 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 2 15

19 augustus 2014 20:00

Weide, M.A. van der

SV Nieuwkoop opende het bekeravontuur in het nieuwe seizoen tegen zondag-derdeklasser RVC Reeuwijk. De gasten speelden vorig jaar nog nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse maar wisten de promotie uiteindelijk niet te behalen.

Desalniettemin was deze wedstrijd een goede graadmeter voor de mannen van Koos van Zoest om te ondervinden hoe sterk de oranjehemden nu eigenlijk zijn.
Direct vanaf de start had SV Nieuwkoop het overwicht in deze wedstrijd. Zonder dat dit echt tot grote kansen leidde in de eerste fase van de eerste helft maakte het elftal van Koos van Zoest wel duidelijk waar het komende jaargang voor wil staan. Lekker onbevangen en fris voetballen van achteruit, met een beweeglijk middenveld die de aanvoer moeten verzorgen naar de drie spitsen.

Echter, zorgvuldigheid in balbezit is dan wel noodzakelijk. De eerste kans van deze wedstrijd kwam dan ook daar vandaan. Maar wel voor RVC. Spanjaard speelde Bakker over de grond in. Diens kaats was niet op maat zodat de spits van RVC bijna een vrije doorgang kreeg naar Nieuwkoop goalie Chris van der Zwet. Maar de spits treuzelde te lang en werd achterhaald door Chris Daal.
Daarna was het voornamelijk Nieuwkoop wat de klok sloeg. Na een minuut of 25 viel de openingsgoal die niet uit kon blijven. Goed doorzetten van Fabyan Daal op een pass van Ali Madani zorgde ervoor dat Fabyan een goede voorzet afleverde op Illias Alla. Illias schoot deze voorzet met een knappe volley binnen.
Tien minuten daarna wist Ali Madani slim achter spits Twan Bakker te kruipen. Twan verlengde de bal knap en Ali schoot beheerst binnen. 2-0 was de ruststand die na 40 minuten werd bereikt. Net toen Fabyan rechtsbuiten Ali goed de diepte in stuurde floot de verder uitstekend leidende scheidsrechter na veerig minuten voor rust… Afgesproken werd de tweede helft dan gewoon 50 minuten te laten duren.
Direct na rust eenzelfde beeld. Nieuwkoop dat veelvuldig in balbezit was en via de middenvelders Thijs van der Zon, Job Stolk en Fabyan Daal tot aanvallen wilde komen. Enkele mooie aanvallen strandde in schoonheid, maar na een minuut of zestig was het weer raak. Illias Alla ging er na een goede actie over links vandoor en wist de mee opgekomen Job Stolk via een goede voorzet te bereiken. Die schoot beheerst de 3-0 binnen.
Vlak daarna een dubbele wissel aan de kant van Nieuwkoop. Rutger Vossenberg en Sander van den Helder kwamen er in voor Ali Madani en Thijs van der Zon. Een gouden wissel bleek één minuut later, want het was Sander van den Helder die na goed druk zetten van de complete voorhoede de bal oppikte en op gelukkige en mooie wijze langs twee tegenstanders glipte en beheerst de 4-0 binnenschoot.
Vanaf dat moment ging de wedstrijd wat rommeliger verlopen. Rechtsback Javier Cornelisse, weer terug na langdurig blessureleed, kreeg last van kramp. Daardoor speelde SV Nieuwkoop vanaf dat moment met tien man en ging Illias Alla twee linies terug als rechtsback fungeren. Daardoor kon Nieuwkoop wat moeilijker tot voetballen komen. Ondanks dat gegeven wisten de oranjehemden nog wel enkele kansjes te creëren maar niet meer tot scoren te komen.
Een goede overwinning op een prima tegenstander heeft duidelijk gemaakt dat de ploeg van Koos van Zoest progressie heeft geboekt de afgelopen weken. Het spel wordt steeds verzorgder en de automatismes slijpen er langzaam in. Op naar zaterdag wanneer er wederom een goede graadmeter op Nieuwkoop te wachten staat.

De ambitieuze tweede klasse Be Fair uit Waddinxveen is dan gastheer van Nieuwkoop. Vorig jaar al strijdend om het kampioenschap in de klasse waarin TAVV en Zevenhoven ook uitkwamen. Komend jaar zijn de ambities niet minder. We gaan zaterdag zien hoe Nieuwkoop uit de verf gaat komen tegen deze sterke tegenstander.
We zien u graag langs de lijn in Waddinxveen.