2 - 1

Nieuwkoop JO13-4G

D-pupillen, D4, Groep 6 07

20 september 2014 9:30

Het mistige begin bracht wat twijfel: Zouden om 09:30 uur wel beide doelen zichtbaar zijn vanuit de middencirkel op het laaggelegen veld van Sportief in Woerdense Verlaat? Al bij aankomst bleken die zorgen voor niets te zijn.

Veld 1 lag er prima bij en het zonnetje had de lucht volledig geklaard. Gewoon heerlijke omstandigheden om een goede pot te voetballen. Met de tweede helft van vorige week in ons achterhoofd waren de verwachtingen hoog gespannen: We zouden drie punten moeten kunnen pakken!

Sportief D1 dacht daar heel anders over. En terecht zo bleek. Natuurlijk hadden onze eerstejaars D-spelers weer moeite met de kracht en lengte van individuele tweedejaars van de tegenstander. Het ging echter redelijk gelijk op, dus op basis van instelling en voetbalgochme zouden we dit moeten kunnen winnen. Het was tenslotte de grote stad tegen dat kleine dorp…

SV Nieuwkoop was echter steeds te laat in Woerdense Verlaat. Te makkelijk, te slap, te laat ingrijpen, te laat passen en te laat scoren. Maar ook: de tegenstander eerst laten scoren. Sterk ingrijpen van Sem en een goed vervolg van Dion met actie en scoren trok de stand gelijk. De ruststand van 1-1 gaf eigenlijk wel vertrouwen. Zo was het verleden week ook, en die wedstrijd wonnen we met 6-2. In de rust dus duidelijk gemaakt waar het aan schortte. En dan zie je iets gebeuren, wat ik eigenlijk al die jaren dat ik zelf in Woerdense Verlaat woon veelvuldig meemaak: De kids snappen het wel, maar doen het gewoon niet ;-) Het zullen de lokale aardstralen wel zijn…

Een goed genomen vrije trap brengt Sportief op 2-1 en wij brengen onvoldoende om erop-en-erover te gaan. Vlak voor tijd krijgen we nog een penalty mee. Of toch niet. Hé? Sportief krijgt ineens alsnog een vrije trap voor aanvallen van de keeper… En natuurlijk heeft de scheidsrechter het dan gedaan bij de Nieuwkoopse D4 en haar supporters.

Nee Nieuwkoop! Als je zelf brengt wat je kan brengen, maakt een discutabele beslissing van een scheidsrechter niet uit. Aan het eind van het seizoen heffen de scheidsrechterlijke dwalingen voor en tegen elkaar op en wijst de stand uit wat je zelf op het veld bracht. Incasseren, accepteren en vooral: er van leren. Aanstaande dinsdag tijdens de straftraining wegens onsportief gedrag alle tijd om daar over na te denken… Kom niet te laat!

Positief vermeldenswaardig: Omar was man van de wedstrijd, vooral door zijn positieve ingrijpen in de veldbezetting tijdens de eerste helft. Hij is al aanvoerder geweest en wees Thijme aan als aanvoerder voor volgende week.