Eén punt voor de JO19-1 en nederlaag voor 1

18 november 2017 20:30

Helaas moest het eerste elftal weer het onderspit delven. Uit tegen SV Honselersdijk moest Nieuwkoop in de laatste tien minuten een gelijkspel prijsgeven. Nieuwkoop 2 deed bijzonder goede zaken. Uit bij Noordwijk werd met 3-4 gewonnen. Belangrijk omdat directe concurrent Ter Leede ook drie punten pakte (tegen hekkensluiter Zevenhoven). De middenmoot komt in zicht. Volgende week speelt Nieuwkoop 2 thuis tegen ARC dat net boven hen staat. Een overwinning betekent dat er echt naar boven kan worden gekeken.
De JO19-1 boekte bijna een tweede overwinning op rij. In de slotfase kwam het op voorsprong, maar snel daarna scoorde Rohda’76 de gelijkmaker. Wel een goed resultaat tegen één van de sterkere tegenstanders.

Nieuwkoop 1
Uit bij SV Honselersdijk moest het dan maar eens gebeuren. De broodnodige punten halen.
Nieuwkoop begon de wedstrijd behoorlijk en deed niet onder voor Honselersdijk. Beide teams werden niet echt gevaarlijk voor de doelen. Het werd dan ook een logische 0-0 ruststand.

De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan, totdat de Honselersdijk aanval vanaf links iets te veel ruimte kreeg. Het diagonale schot was gelijk raak. Weer een achterstand voor Nieuwkoop.
Een kwartier later kwam Nieuwkoop op gelijke hoogte. Een slim balletje van Boy Vork zette Roland Kooijman (mooi dat ie weer even terug is) alleen voor de keeper en rondde beheerst af.
Het leek op een gelijkspel uit te lopen, maar het zit Nieuwkoop gewoon niet mee dit seizoen.
Eerst claimde Nieuwkoop een penalty, na een handsbal. Maar in plaats van 1-2 voor Nieuwkoop wordt het zeven minuten voor tijd 2-1 voor Honselersdijk. Vlak voor tijd wordt het dan ook nog 3-1.
Een onfortuinlijk verlies, maar het lijkt er op of Nieuwkoop steeds dichterbij komt. Volgende week thuis tegen Voorschoten ’97, dat vandaag met 1-1 gelijkspeelde tegen CVC Reeuwijk. Het zou toch een keer moeten lukken.

JO19-1
Vorige week behaalde de JO19-1 een knap resultaat uit bij Donk. Het was vandaag tegen Rohda ’76 van belang om daar een goed vervolg aan te geven. Misschien niet eens qua resultaat, maar in ieder geval met wedstrijdmentaliteit en vertrouwen. Het resultaat 1-1 was goed te noemen en met de wedstrijdopvatting van de mannen was vandaag weinig mis. Een goede wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd begon met wat aftasten door beide teams. Toch kreeg Nieuwkoop al snel een goeie kans op de 1-0. Een vrije trap werd vrij voor de keeper over het doel gekopt. En daarmee waren de wapenfeiten in de eerste helft wel benoemd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, en beide teams kwamen amper in de buurt van het doel.

Na de rust leek Rohda ’76 iets meer het initiatief te pakken. Het werd wat gevaarlijker door afstandsschoten en drukte Nieuwkoop steeds meer op eigen helft. En wanneer er mogelijkheden voor Nieuwkoop waren om te schakelen naar de aanval, was er te weinig rust om de bal goed aan te spelen. Zeven minuten voor tijd kwam Nieuwkoop verrassend op 1-0. Een uitstekende pass vanaf het middenveld naar de buitenspeler, die vervolgens op weg naar de keeper de bal aflegde. En zo kon de bal in het lege doel worden geschoven. Een prima aanval.
De buit leek binnen, maar al snel scoorde Rohda ’76 de gelijkmaker. De handige nummer 10 omspeelde de keeper en tekende voor de 1-1.

Daarna kon er nog van alles gebeuren. Rohda ’76 was nog twee keer dicht bij een treffer met een schot uit de tweede lijn. Uiteindelijk bleef het 1-1. Ondanks de late tegentreffer gewoon een heel goed resultaat. Hiermee is weer wat meer afstand genomen van de twee laatste plaatsen.
Volgende week speelt JO19-1 misschien wel een sleutelduel. Dan gaat het op bezoek bij het nog puntloze Alphense Boys. Wanneer iedereen het koppie er bij houdt en daar vandaan de punten worden meegenomen, dan maakt Nieuwkoop een mooi sprongetje op de ranglijst.