JO15-2 wint laatste wedstrijd van 2020 met 2-1 van de MO19-1

5 december 2020 19:45

Rick Sinnige

Zaterdag 5 december speelde de JO15-2 de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Op het programma stond het duel tegen de MO19-1. Een duel tegen meiden die vier jaar ouder zijn, een mooie uitdaging dus.

De opstelling werd door de trainer in volledige Sinterklaasstijl gegeven. Met een gedicht, bij het ontbijt geschreven, werd de basiself bekend gemaakt. Thijs Gerritsen; Stan, Tyler, Yazz, Justijn; Tristan, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen; Tieme, Yoren. Na het lachen om het gedicht was het tijd voor de serieuze noot. De speelstijl van de MO19 werd doorgenomen en er werden tips gegeven om de wedstrijd goed door te komen. Een van de punten was het fysieke aspect, waarin de MO19 verder is dan wij. Belangrijk was dus om daar onderuit te spelen.

De JO15-2 begon overtuigend aan de wedstrijd. Al snel waren er de eerste kansjes voor Mounir en Tieme. Na een kwartier kwam de klad erin. De meiden waren inderdaad fysiek sterk en beten goed van zich af. De jongens moesten er echt voor knokken. De fysieke tegenstand zorgde in het veld voor wat gemopper over de tegenstander, maar ook onderling werd er gezeurd. Het draaide niet zoals we gewend waren. Er zat in de eerste helft ook wel wat gemakzucht in de ploeg. Aan de zijkant zorgde dít dan weer voor wat irritatie gedurende de wedstrijd.

De MO19 kwam na 28 minuten op voorsprong. Een vrije trap van een meter of 30 werd hard en hoog binnen geschoten. Onze keeper Thijs kon de bal alleen maar voorbij horen komen. Een mooie goal. 0-1. De JO15-2 probeerde gevaarlijk te worden met afstandsschoten. Een van de opdrachten was om te schieten als de kans er was, maar er zat te weinig kracht achter de schoten om gevaarlijk te worden. Toch viel al snel de 1-1. Tristan werd goed vrijgespeeld en hij schoot via de handen van de keepster, die overigens voortreffelijk stond te keepen vandaag, raak. 1-1.

In de rust werd het spel van de eerste helft doorgenomen en er werden wat wijzigingen aangebracht in de tactiek. Er werd ook gewisseld. Sem, Naud, Jesse en Luuc kwamen in de ploeg. Vol goede moed gingen de jongens van start in de tweede helft. Het liep direct een stuk beter. De jongens gingen meer voetballen en we kwamen in ons eigen spel. Na vijf minuten in de tweede helft werd Tristan opnieuw goed vrijgespeeld en maakte hij de 2-1.

Wat volgde na de goal was een legio aan kansen voor de JO15-2, dat het vroeg schieten van afstand los liet en koos voor het uitspelen van de aanvallen. Uiteindelijk is het ongelofelijk dat er geen eindstand van minstens 5 of 6-1 op het scorebord stond. Enorme kansen werden gemist, de slagroom op de taart, de echte scherpte, ontbrak helaas.

Het bleef uiteindelijk bij een 2-1 overwinning voor de JO15-2. Complimenten aan de jongens voor de vechtlust en de goede tweede helft. Als we de cijfers van de eerste, rare, seizoenshelft op een rij zetten tellen we enkel een nederlaag tegen CVC Reeuwijk en de JO17-2. De jongens hebben enorme stappen gezet en herkennen dit ook bij zichzelf. Iedereen heeft voor de tweede seizoenshelft punten aangegeven waar ze aan willen werken, zo hebben we weer iets om aan te bouwen.

Volgende week zaterdag trainen, de 19de het jaar afsluiten met een strandtraining en dan op naar 2021, waarin we hopelijk weer competitie mogen spelen!