Dit moet je weten over het bekerduel RVVH - Nieuwkoop

20 maart 2023 21:45

Rick Sinnige

SV Nieuwkoop neemt het dinsdagavond op in de achtste finale van de KNVB Beker tegen RVVH. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten over dit duel.

RVVH uit Ridderkerk speelt in de 1ste klasse en staat daar op de vijfde plaats. De blauw-witten staan zeven punten achter koploper Heerjansdam. Afgelopen weekend werd er met 1-2 gewonnen van SVOD '22. In de poulefase van de KNVB Beker rekende RVVH af met VFC, DHC en Slikkerveer. Daarna werd er gewonnen van 2de klassers DBGC (2-2, na penalty's 5-4) en Westlandia (3-1). In de vorige ronde werd gewonnen van competitiegenoot BVCB (4-2).

RVVH weet zich vaker ver te knokken in de beker. In 2012/13 en 2013/14 leverde dat zelfs een plek in de landelijke KNVB Beker op. In 2012 werd er thuis verloren van de toenmalige Eredivisie-koploper FC Twente. Pas in blessuretijd werd de winnende 0-1 gemaakt. Een seizoen later kwam Vitesse op bezoek in Ridderkerk. Toen werd het 1-3, na een 1-0 voorsprong voor RVVH.

Nieuwkoop is koploper in de 3de klasse en verloor in dit seizoen alleen twee keer in de competitie van RKDES. In de poulefase van de beker werd afgerekend met Haastrecht, Woerden en CVC Reeuwijk. Een ronde later werd 1ste klasser Olympia met 2-1 verslagen. Nadat het werd vrijgeloot voor de volgende ronde, mocht Nieuwkoop het in de 16de finales opnemen tegen 4de divisionist Zwaluwen. In Vlaardingen werd knap met 0-1 gewonnen. Dat de ploeg van trainer Boris van Es kan stunten hebben ze dus al laten zien. Maar kan het ook een derde keer?

De aftrap van de wedstrijd is dinsdagavond om 20:00 uur in Ridderkerk aan de Sportlaan 12. Het duel is ook live te volgen via het Twitteraccount van SV Nieuwkoop.