JO13-2 wint overtuigend en gaat naar halve finale beker

19 april 2023 21:15

Ronald de Jong

De JO13-2 had natuurlijk een goed voorbeeld in Nieuwkoop 1 die zich eerder plaatste voor de halve finale. In de kwart finale moest afgerekend worden met ARC JO13-4. De zaterdag er voor werd net aan gewonnen van ARC JO13-5. De spanning stond er dus op, maar Nieuwkoop won overtuigend.

Het grote Nieuwkoop 1 was dan een goed voorbeeld, maar Yasser en Bram hadden nog veel betere voorbeelden, want hun grote broers voetballen in Nieuwkoop 1. Zij konden vandaag laten zien dat ze ook kunnen stunten in de beker.

Nieuwkoop begon sterk aan de wedstrijd. ARC werd al snel teruggedrongen en na 6 minuten kwam de eerste kans voor Yasser, maar het lukte net niet om te scoren. ARC ging langzaam aan wat beter voetballen en drong onze mannen een beetje terug. Bij een snelle uitbraak van Max werd de bal gestuit door de keeper van ARC. In de 13e minuut kwam Nieuwkoop goed weg, want een doelpunt van ARC werd afgevlagd voor buitenspel. De oranjehemden hadden moeite met de snelle aanvallers van ARC, maar door goed door te blijven lopen en communiceren met de keeper werd er goed verdedigd.

Na 27 minuten voetbal was het Ravi met een heel grote kans, maar zijn schot werd nog net voor de doellijn weggeschoten. Maar het eerste doelpunt liet niet lang meer op zich wachten. Bij een hoekschop van Jayden draaide de bal zo het doel in. Een beetje geholpen door de forse wind, maar wel met 1-0 de rust in.

In de 2e helft waren beide teams feller. Er werden goede duels uitgevochten. In de 35e minuut kon Jayden uit een goede voorzet van Yasser de 2-0 maken. Maar ook ARC bleef door vechten. Keeper Stijn had een heel goede redding in de 41e minuut en tikte de bal net naast het doel. Twee minuten later schoot Sep op het ARC doel. Zijn hoge schot werd net aan gepakt door de keeper. In minuut 46 gaf Bram een goede voorzet op de ingevallen Bilal die de 3-0 binnen tikte. Bilal was geleend van de JO13-1 zodat het team twee wisselspelers had. ARC probeerde wel, maar kon het onze JO13-2 niet echt meer lastig maken. Yasser kreeg nog een goede kans in de 50e minuut maar scoorde toen net niet. Dat deed hij wel 3 minuten later toen hij de 4-0 binnenschoot. Een speler van ARC was het er niet mee eens en gaf flink commentaar op de scheidsrechter. Hij kreeg geel en kon even aan de kant gaan zitten.

Kort na de 4-0 kon Stijn weer even zijn skills laten zien toen hij een schot van ARC kon stuiten. Bij een duel naast de 16 van Nieuwkoop kon een ARC speler zich niet meer beheersen en trapte na. Die kon met rood vertrekken. Hierdoor kon ARC geen vuist meer maken. In de laatste minuut scoorde Yasser nog de 5-0, waarmee Nieuwkoop JO13-2 zich plaatst voor de halve finale van de beker.

Voor ARC een domper maar ze hebben er goed voor gevochten. Een speler van ARC moest gewisseld worden omdat hij het erg benauwd had. Omdat het niet beter werd is een ambulance gekomen. Gelukkig viel het uiteindelijk mee en kon hij na te zijn bijgekomen op eigen kracht naar huis. We wensen hem veel sterkte.