Nieuwkoop pakt in blessuretijd drie punten tegen VVSB

VVSB

3e klasse A

3 oktober 2020 14:30

Brouwer, S.

Nieuwkoop speelde zaterdag de competitiewedstrijd tegen VVSB. Het was het derde duel voor de ploeg van Manfred van den Bosch in de 3e klasse A. De eerste werd twee weken geleden gewonnen van Alphia (1-0) en vorige week werd verloren bij DWO (2-0). Met VVSB wachtte er een zware tegenstander.

Het was een aparte sfeer. Door de aangescherpte coronamaatregelen mochten er geen toeschouwers bij het duel aanwezig zijn. Op de tribune waren alleen pers en bestuursleden te vinden. Zij zaten daar goed, want het kwam bijna de gehele wedstrijd met bakken uit de hemel. Dit was reden voor de trainer van onze gasten om zijn SV Warmunda-paraplu tevoorschijn te halen, waardoor er onder de bestuursleden van onze bezoekers (met een knipoog) werd gespeculeerd over een mogelijke transfer. Nu zat hij in ieder geval nog op de bank bij VVSB en hij kon zien dat zijn ploeg in de eerste tien minuten drie kansen kreeg. Drie keer was het ook Nieuwkoop-doelman Thomas Boekestein die redding bracht.

De enige kans die we voor Nieuwkoop konden noteren in het eerste half uur kwam op de naam van Boy Vork, die na een steekbal de uitkomende doelman niet voorbij kon lopen. Na het attractieve eerste kwartier kwam de wedstrijd op een wat moeilijker punt terecht. Beide ploegen speelden slordig en hadden moeite om kansen te creëren. Aan Nieuwkoop-zijde viel op dat vooral de aansluiting vanuit het middenveld in de omschakeling te langzaam ging, ballen soms blind naar voren werden geschoten en passes op het middenveld af en toe onnodig werden ingeleverd. Verdedigend was Nieuwkoop ijzersterk en VVSB had veel moeite om zich door de defensie heen te spelen. In het laatste kwartier voor rust konden we nog een kans noteren voor Vork, die met een schot van afstand de keeper tot een redding dwong.

De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde. De eerste noemenswaardige mogelijkheid van de tweede 45 minuten zagen we dan ook pas in de 64ste minuut, toen Sam Vijfhuizen een vrije trap doortikte richting Stan Boekel, maar zijn schot werd geblokkeerd. Ook VVSB kreeg wat kansjes en sneed een aantal keer door de Nieuwkoopse-defensie heen. Twee keer kon een doelpoging ternauwernood worden voorkomen.

Bij Nieuwkoop was ondertussen de rappe Bart Schuurman de ploeg in gekomen. Met zijn snelheid bracht de van ARC overgekomen aanvaller veel gevaar met zich mee. Zo legde hij een voorzet al snel na zijn invalbeurt op het hoofd van Boekel, die niet binnen kon knikken. In de laatste tien minuten kon Schuurman ook zelf het net vinden, nadat hij met zijn snelheid op de keeper af werd gestuurd, maar twee keer schoot hij recht op de sluitpost af. De derde keer, bij het ingaan van de extra tijd, zagen we hetzelfde recept, maar ditmaal ook een keeper die de bal moest lossen. Het leer kwam vervolgens voor de voeten van Vork, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de lege linkerhoek kon schuiven. 1-0.

Het vermaak van deze wedstrijd zat vooral in de eerste en laatste 15 minuten, maar dat neemt niet weg dat dit een knappe driepunter is voor Nieuwkoop. Dankzij deze zege haakt de ploeg zijn karretje aan bij het bovenste deel van de ranglijst, waarvan veel ploegen dit weekend overigens niet in actie kwamen. Volgende week hopen wij dat wel weer te doen, op bezoek bij Be Fair.

Manfred van den Bosch zag ook een verdedigend goed Nieuwkoop en ontwikkelpunten voor het aanvallende spel. "De eerste 20 minuten zagen we een sterk VVSB en gaven wij teveel ruimte weg achter onze verdediging. Gelukkig maakten zij niet de openingsgoal. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en kregen zelf ook twee goede mogelijkheden via Boy. De tweede helft vond ik gelijkwaardig en als je de kansen verhouding ziet misschien wel beter. Na drie duels hebben we alleen nog maar twee strafschoppen moeten incasseren, dus verdedigend staat het prima! Nu moeten we aan de slag in balbezit, daar zijn we vaak te snel de bal kwijt door verkeerde keuzes of slordigheid. Gelukkig nog werk genoeg!"

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Rick Pouw (57' Bart Schuurman), Daan Zuijdervliet, Joris Verweij, Sem Meertens; Dirk van den Haak, Stan Boekel, Boy Vork; Chiel Groenewoud, Sam Vijfhuizen, Thijs van der Zon.

Foto's van de wedstrijd zijn -hier- te vinden.