Nieuwkoop in bekerduel onderuit tegen IJVV De Zwervers

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 11

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

De eerste wedstrijd in de beker van Nieuwkoop 1 werd verloren. Het duel tegen IJVV De Zwervers uit Rotterdam eindigde in 1-3.

De bekercompetitie is voor Nieuwkoop vooral voorbereiding op de reguliere competitie. Dat betekent uitproberen en goed kijken hoe het team en de spelers het doen. Trainer Manfred vd Bosch bekeek de eerste helft dan ook vanaf de tribune. Hij zag een elftal dat het meeste balbezit had, maar er weinig mee deed. Diverse aanvallen smoorden in de Rotterdamse verdediging, maar nog vaker kwamen diepe passes terecht op plekken waar geen Nieuwkoper stond.

Derde klasser Zwervers was een stuk effectiever en scoorde al na 6 minuten het eerste doelpunt en deed dat nogmaals na ruim een half uur. Nieuwkoop kreeg een paar kleine kansen, maar wist geen vuist te maken. Bart Schuurman moest na 34 minuten het veld verlaten na een hoofdblessure. Bij een schermutseling op de grond werd hij aan het hoofd geraakt en moest duizelig zijn plek afstaan aan Chiel Groenewoud.

Job Stolk en Sem Meertens bleven na de rust achter in de kleedkamer. Tom Baltus en Rick Pouw mochten het veld op. Al na 2 minuten kon Zwervers de 3e op het scorebord zetten en stond Nieuwkoop met 0-3 achter. Vanaf dat moment begon het bij Nieuwkoop wel wat beter te draaien. Het doel van de tegenstander werd wat vaker bereikt en een bal net voor de achterlijn werd voorlangs gespeeld en ingetikt, maar de assistent scheidsrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel wat door de scheidsrechter werd overgenomen.

Na 66 minuten maakte Hamza Elmarije zijn debuut in het eerste. Onder luid gejuich van zijn teamgenoten van de JO19-1 op de tribune kwam hij in het veld voor Thijs van der Zon. Hij had maar twee minuten nodig voor een eerste kans, maar stuitte op de keeper. Zwervers scoorde 8 minuten later de 4e, maar die werd afgekeurd wegens duwen. Niet lang daarna liep Boy Vork heel slim vrij en kon de 1-3 intikken. Nog twee goede aanvallen van Nieuwkoopse zijde werden helaas niet beloond waardoor het duel dus eindigde in 1-3.

Aanstaande dinsdag al speelt Nieuwkoop 1 in Leiden tegen LSVV ‘70.