Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Het is een drukke week voor de JO15-1. Na de oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys wachtte woensdagavond het inhaalduel tegen ESTO JO15-1. De club uit Bodegraven staat tweede in de competitie en is dit jaar nauwelijks te verslaan. In het hele seizoen waren er slechts drie duels die ze niet wisten te winnen. Eerder dit seizoen gingen we er ook met ruime cijfers af tegen deze tegenstander (4-1 & 6-2). Dat was vandaag anders.

Zonder Daan en Mees vanwege schoolkamp, was het recept voor dit duel hetzelfde als tegen Alphia: vechten en strijden. Nieuwkoop 1 is nog altijd het perfecte voorbeeld en tegen Alphia werkte dat prima. Waarom lukt dat dan ook niet tegen de betere tegenstander ESTO?

Al bij de aftrap stonden we op een psychologische 1-0 voorsprong. Bij ESTO was men namelijk bij aankomst al niet blij met het feit dat we op veld 4 speelden en niet op kunstgras. Dat voordeel is al mooi meegenomen. We begonnen - zoals gehoopt - fel aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kreeg Floor een grote kans na een goede aanval. De keeper bracht goed redding. Een paar passes later scoorde Floor wel, maar toen bleek ze buitenspel te staan. Doelpunt afgekeurd dus.

We hadden ESTO onder controle en probeerden zelf tot kansen te komen. Even leek de tegenstander ons zelf te helpen, toen een harde terugspeelbal bijna het doel in verdween. Ook Milan was met een mooi schot vanuit de stuiter gevaarlijk. Achterin waren we de baas. De achterhoede stond sterk met Quinn, Joost, Jelte, Luuk en Kyan. Ook vanaf het middenveld werd het steentje bijgedragen. Pas na een kwartier was ESTO voor het eerst gevaarlijk. En hoe. De lat werd geraakt en uit de daaropvolgende hoekschop moest Finn de bal van de lijn schieten. Daar kwamen we toch even goed weg. Vlak voor rust was het Melle die ons met twee goede reddingen op de been hield. Aan de andere kant kreeg Senna nog een kans, maar zag de keeper redden.

De tweede helft moesten we dezelfde energie erin proberen te houden. Er was in de eerste helft al flink met krachten gesmeten, maar we hielden vol. Daarbij kwam ook wat geluk en een Melle in vorm kijken. Al snel raakte ESTO namelijk de paal en lag Melle maar weer eens in de weg met een goede redding. Zo hadden we nog altijd de 0-0 op het bord en was het hopen dat wij er een keer succesvol uit konden breken. Een keer gebeurde dat goed, toen Floor werd weggestuurd in de diepte. Zij legde de bal goed breed op de meegelopen Hassan, die de keeper niet lekker redding zag brengen. Floor kreeg bij de tweede paal de rebound voor het inschieten, maar de keeper was er vliegensvlug bij om met een nieuwe redding een doelpunt te voorkomen.

Toch kwam die goal er alsnog. Na 54 minuten voetballen was het bij een nieuwe uitbraak Milan die de bal vanaf randje strafschopgebied de hoek in schoot. 1-0! Precies dat waar we op hoopten kwam ook uit. Tegelijkertijd wisten we ook dat ESTO de laatste twintig minuten vol op onze deur zou blijven kloppen. Toch hielden we lang vol. Voor elke bal werd gevochten en spelers smeten zich letterlijk voor schoten van ESTO om de tegengoal te voorkomen. Tot er vijf minuten voor tijd geen houden meer aan was en ESTO de 1-1 maakte. Ons verzet brak en een minuut later lag ook de 1-2 in de touwen. Dat was toch wel een tegenvaller.

Ondanks die tegentreffers bleef de ploeg elkaar oppeppen, om op zoek te gaan naar het puntje dat we eigenlijk verdienden. En die kwam er. Bij een hoekschop bleef de bal hangen, waarna Quinn de bal vol tegen de touwen schoot. Toch 2-2! Het puntje voelde toch als een kleine overwinning, want het is een mooi resultaat tegen een goed team en we hebben er echt volle bak voor gevochten. Dikke complimenten aan iedereen, want iedereen heeft echt alles gegeven. Nu uitrusten en dan op naar zaterdag. Dan nemen we het op tegen kersvers kampioen EMM '21. We verwachten daar op z'n minst een bedankje, want door ons puntje van vanavond hebben wij EMM '21 definitief kampioen gemaakt. Misschien trakteren ze ons op een paar punten...

Complimenten ook aan Marco, onze scheidsrechter van vanavond. Een super pot gefloten!