Dr Schaepmanlaan 2
2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Na een reeks goede duels - met vijf overwinningen en een (onnodige) nederlaag tegen koploper RCL - wachtte voor de JO17-1 zaterdag de volgende kraker. We moesten op bezoek bij concurrent VVSB in Noordwijkerhout. De top 7 staat erg dichtbij elkaar en dus is elk duel belangrijk. Een overwinning houdt je bovenin, maar een nederlaag doet je gelijk flink wat plekken zakken. We begonnen de dag als nummer vier. VVSB (met twee duels minder gespeeld) als vijfde.

De JO17-1 begon redelijk aan het duel. Al snel waren er twee kansen voor Thijs en eentje voor Yoren. Meer rust in de afronding had kunnen betekenen dat de voorsprong op het bord zou staan. Dat gebeurde niet. Doordrukken overigens ook niet, want na deze aardige eerste tien minuten viel het volledig uit elkaar. Kort samengevat: alle afspraken die vooraf werden gemaakt, werden niet nagekomen. Dan wordt het erg lastig. De vraag was hoe mild VVSB voor ons zou zijn, voordat de boel in de rust bijgestuurd kon worden.

Na 19 minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong. Dax wist eerst nog goed te redden, de rebound ging er wel in. 1-0. Dax was daarna twee keer belangrijk met goede reddingen. Ook schoot de thuisploeg nog een keer voorlangs. Toch wisten de paars-gelen voor rust nog een keer toe te slaan. Vanuit een voorzet kon eenvoudig worden ingeschoten. 2-0. Zelf kwamen we in de eerste helft - op de drie mogelijkheden in de eerste tien minuten na - niet meer tot kansen.

De rust werd gebruikt om de schade te herstellen. Met succes, want we kwamen een heel stuk beter uit de kleedkamer. VVSB werd bij de strot gegrepen en ineens kwamen we beter aan voetballen toe. Tieme kreeg al snel een goede kans, maar de keeper bracht knap redding. Het was uiteindelijk even wachten op de aansluitingstreffer, maar deze werd wel gevonden. Thijs gaf de bal schitterend hoog voor op Milan Siebers, die de keeper versloeg met een fraaie volley. Een plaatje van een goal. 2-1.

Op jacht naar de gelijkmaker dus. Al snel kreeg Salah een kans daarop, maar hij mikte de bal over. VVSB bleef ondertussen zoeken naar de beslissing van het duel. Dax voorkwam dat een keer goed, maar moest zich uiteindelijk na 65 minuten overgeven. Van dichtbij werd de bal in alle vrijheid ingekopt. 3-1. Zuur, maar ook hierna bleven we het nog proberen. We kregen wat kansjes, maar scoren lukte niet meer. Datzelfde gold voor VVSB.

Conclusie van vandaag is toch wel dat de wedstrijd is verloren in de eerste helft. Erg zuur, want de tweede helft liep een stuk beter. Dat betekent dat we voor nu even pas op de plaats maken en afzakken naar plek 6. Volgende week een mooie kans om revanche te nemen op onszelf. Zevenhoven komt dan op bezoek.